Başpehlivan Recep Kara Hızlı Başladı

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin 2004, 2007, 2008, 2016 yılları başpehlivanı ve altın kemer sahibi Recep Kara, Ordu Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı olduktan sonra yeni yetenekleri Türk sporuna kazandırmak için kolları sıvadı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı olduktan sonra Nisan ayında Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın himayelerinde, ‘Ordu Büyükşehir Belediyespor’ kulübünün kurulmasını sağlayan Recep Kara, şimdiden 6 branşta 600 sporcuyu spora kazandırdı. İl genelinde geniş bir tarama yaparak yetenekli çocuk ve gençleri sporla tanıştıran Başpehlivan Kara, güreş, judo, tekvando, tenis, yüzme ve satranç branşlarında 600 gencin sporcu olmasına katkı sağladı. Kurulan 6 amatör branşın açılışı ise 14 Aralık Perşembe günü yapılacak.

“Diktiğimiz fidan çınar olacak”

Ordu Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı ve Tarihi Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara, Nisan ayında kulübün kurulmasının ardından ilçelerde tarama yaparak yetenekli gençleri spora kazandırdıklarını, aynı zamanda sporcu olup ulusal ve uluslararası müsabakalarda derece almış başarılı sporcuları da bünyelerine kattıklarını söyledi.

Spor yapan gençlerin sayısını arttırmayı hedeflediklerini belirten Kara, “Biz insan odaklı çalışıyoruz. Önce çocukların milli ve manevi duygularını, ahlaki yapılarını geliştireceğiz. Ondan sonra spor yapmalarını sağlayacağız. Manevi yapılarını istediğimiz seviyeye getirdiğimiz zaman Allah’ın izniyle sportif başarılar da gelecektir” dedi.

Recep Kara, zamanla daha da güzel başarılar elde edeceklerini belirterek açıklamasının devamında şunları kaydetti:

Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak ilk etapta güreş, judo, tekvando, tenis, yüzme ve satranç branşlarını kurduk. Bu branşlarda halen 600 sporcumuz var. Müsabakalarımız Ocak ayı itibariyle başlayacak. Sporcularımız artık Ordu Büyükşehir Belediyespor sporcusu olarak gittikleri müsabakalarda yarışacak ve Ordu’yu temsil edecekler. Daha sonraki aşamalarda milli takımlarda yer alan sporcular yetiştireceğiz. Biz fidanı diktik, Allah’ın izniyle bu fidan büyüyecek, koca bir çınar olacak. Bu çınarın her dalından da meyveleri almaya başlayacağız. Branşlarımızın sayısını artırmayı planlıyoruz.”

Kaynak: İHA