Başkan Uysal'dan Bedensel Engelli Dünya Şampiyonuna Ev Müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, düzenlenen basın toplantısında Dünya Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası’nda dünya şampiyonu olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu Beytullah Eroğlu’nu tebrik etti. Başkan Uysal, başarılı sporcuya ev hediye edeceklerini belirterek, “Bu başarı aslında Beytullah kardeşimizle İstanbulluların başarısı, İstanbul halkının başarısı" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, Dünya Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası’nda dünya şampiyonu olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu Beytullah Eroğlu’nu kabul etti. Düzenlenen basın toplantısında Eroğlu’nu tebrik eden Başkan Uysal, dünya şampiyonuna ev sözü verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Eroğlu’nun başarısıyla gurur duyduğunu belirterek, ”Ülkemiz adına gurur verici. Büyükşehir belediye sporcumuzun sporcusu bu da ayrıca bizim için bir gurur vesilesi. Gerçekten Büyükşehir olarak sporcularımıza desteklerimiz, sporculara sağladığımız imkanlar manasında güzel işler yapılıyor. Bu Cumhurbaşkanımızın Büyükşehir Belediye başkanlığı döneminde başlattığı sonrasında da devamı gelen güzel bir başlangıç. İnşallah bunu da en iyi bir şekilde devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.



Dünya şampiyonuna ev hediye etti

“Beytullah kardeşimize de bir ev sözü veriyoruz” diyen Başkan Uysal,“ Yöneticilerimizi, Beytullah kardeşimizi yetiştiren hocalarımızı tebrik ediyorum. Onlar emek çekti tabi emeğinin karşılığını veren de aslında Beytullah kardeşimiz oldu. Ben can-ı gönülden kendisine teşekkür ediyorum. Büyükşehir olarak biz şampiyonlarımıza bir ev geleneğimiz var, aynı geleneğimizi devam ettiriyoruz. Şuanda Beytullah kardeşimize de bir ev sözü veriyoruz. Kısa bir zamanda inşallah kendisine bunu anahtarıyla ulaştırmış olacağız. Bu şu manaya geliyor; bundan sonra madalyalar geldiği zaman yine aynı şekilde devam edecek. Temennimiz şu ki bu şekilde madalyalarımız çoğalsın. Bu madalyalarla ülkemiz, ülkemiz insanları gerçekten gururlansın. Tabi bu başarı aslında Beytullah kardeşimizle İstanbulluların başarısı, İstanbul halkının başarısı. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin sporcusu olarak başarı İstanbul halkının başarısı demek. Ben tekrar kendisine teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını bekliyorum. Bir az önce yukarıda konuştuk. ’Önümüzdeki şampiyonada 5 dalda yarış var. 5 dalda 5 madalya’ dedi.

Şimdi 5 dalda 2 madalya ile döndü. İnşallah kendisi o hedefini başarır” şeklinde konuştu.



“Bundan sonra inşallah birden fazla madalya ile döneceğimin sözünü de kendisine veriyorum”

Dünya Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası’nda dünya şampiyonu olan Beytullah Eroğlu, Cumhurbaşkanımız beni İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübüne emanet ettiğinde ben bu kadar başarılı bir sporcu değildim. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü emanetine sahip çıktı. Beni bugün bir dünya şampiyonu yaptılar. Allah burada emeği geçen herkesten razı olsun. Başkanımızda beni böyle onure etti. Bundan sonra inşallah bir den fazla madalya ile döneceğimin sözünü de kendisine veriyorum” dedi.

Kaynak: İHA