Adana Demirspor İle Fenerbahçe Maçında Güvenlik Tedbiri

Adana’da, Adana Demirspor-Fenerbahçe arasında Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda oynanacak ve ‘yüksek risk’ kategorisinde değerlendirilen maç için İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından bir dizi güvenlik tedbiri alındı.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş Başkanlığında yapılan İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı’nda Adana’da oynanacak olan Adana Demirspor - Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası maçı için alınan kararlar şu şekilde açıklandı:

“Müsabakada, misafir ve ev sahibi takımın oyuncuları, teknik heyeti ve taraftarlarına karşı meydana gelebilecek tehdit ve saldırıların önlenmesi amacıyla gerekli her türlü güvenlik tedbirleri alınacak. Her iki takım taraftarlarının birbirlerinden azami ölçüde ayrı tutulmaları için misafir takım taraftarlarının bulundukları yerlerdeki gerekli güvenlik tedbirleri alınacak, gerekli görülen hallerde taraftar gruplarının stada toplu olarak intikali sağlanacak. Stada alkollü olarak gelen ve güvenlik güçlerine zorluk çıkaran şahıslarla ilgili alkolmetre cihazından yararlanılarak gerekli işlemler yapılacak. Seyircilerin bilet kontrolleri 1. kontrol noktasında yapılacak ve biletsiz seyirciler içeriye alınmayacak. Müsabakanın oynanacağı spor tesisi çevresinde belediye zabıtası tarafından seyyar satıcılarla ilgili gerekli tedbirler alınacak. 1. kontrol noktası içerisindeki seyyar satıcı girişlerinin engellenecek ve bu bölge seyyar satıcılardan arındırılacak. Ulusal veya uluslararası federasyonların öngördüğü görevliler haricindeki kişilerin müsabaka alanına girmesinin engellenmesi için gerekli tedbirler alınacak. Müsabaka esnasında müsabaka alanı içerisinde meydana gelebilecek herhangi bir olay nedeniyle hakemin daveti olmaksızın kesinlikle müsabaka alanına girilmeyecek. Hakem ve sporcuların soyunma odalarına giriş-çıkışları esnasında gerekli güvenlik tedbirlerinin alınacak. Müsabaka bitiminde taraftarların bir araya gelmemesi için gerekli güvenlik tedbirleri alınacak. Spor müsabakalarından sonra taraftarların şehrin çeşitli semtlerinde konvoy oluşturmak suretiyle yaptıkları gösterilerin taşkınlığa dönüşmemesi ve maç sonrasında çıkması muhtemel olayların önlenebilmesi amacıyla gerekli güvenlik tedbirleri alınacak. Müsabakalarda görevli hakem, gözlemci, sporcu, yönetici ve rakip takım taraftarlarının müsabakaya geliş ve gidişlerinde gerekli güvenlik tedbirleri alınacak. Spor alanı içerisine alınacak pankart gibi spor ahlakına aykırı resim, yazı içerip içermediği kontrol edilecek.”

5 Ocak Fatih Terim Stadı’nda oynanacak ve yüksek risk kategorisine alınan Adana Demirspor - Fenerbahçe maçıyla ilgili güvenlik tedbirlerinden bazıları şöyle sıralandı:

“5 Ocak Fatih Terim Stadyum kapasitesinin yüzde 5 ‘i oranında Güney kale arkası tribünün C ve D Bloklarına 800 kişilik misafir takım konumundaki Fenerbahçe taraftarı alınacak. Ev sahibi ve misafir takım yöneticilerine 25’er kişilik protokol tribününden yer ayrılacak. Müsabakada 200 özel güvenlik personeli görevlendirilecek. Müsabaka ile ilgili bilet satışı sadece e-bilet (passolig) sistemi üzerinden yapılacak, kağıt bilet satışı yapılmayacak. Fenerbahçe taraftarlarına bilet satışı sadece internet üzerinden yapılacak."

Kaynak: İHA