Yozgat'ta Kısa Dönem Erler Yemin Etti

Yozgat’ta, temel eğitimlerini tamamlayan 369. kısa dönem 51 er, düzenlenen törenle yemin etti.

Celal Atik Spor Salonu'nda düzenlen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

51 acemi askerin yemin etmesinin ardından birliğe ilk katılan ve eğitimlerinde başarılı olan erlere, hediye ve başarı belgesi verildi.

Törende konuşan İl Jandarma Komutan Vekili Albay Kadir Serdar Yoldaş, yapılan yeminin, kahraman Türk ordusuna mensup olmanın bir belgesi olduğunu söyledi.

Asker yakınlarına seslenen Yoldaş, "Değerli anne ve babalar yaklaşık 4 hafta önce kutsal vatani görevin yapmak için bizlere emanet ettiğiniz yiğit evlatlarınız biraz önce huzurunuzda yemin etti. Türkiye Cumhuriyeti jandarması saflarında vatan hizmetlerini yerine getirmek için bu kutsal ocağa gelen evlatlarınız karşınızda gururla onurla dimdik durmaktadır. Gururla bu ocağa gönderdiğiniz evlatlarınızdan uzakta kalmaktan tasalanmayınız. Onlar sadece sizlerin değil bizim de evlatlarımızdır silah ve kader arkadaşlarımızdır." ifadesini kullandı.

Yoldaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Genç silah arkadaşlarım ve evlatlarım sizler biraz önce milletimiz ve bağımsızlığının sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde anne, baba ve kıymetli konukların huzurunda silah arkadaşlarınızla omuz omuza gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve canınızı vereceğinize namus ve şerefiniz üzerine ant içtiniz. Ettiğiniz yemin vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup dürüstlüğün emirlerine mutlak itaatin simgesidir."

Yeminin ardından askerler, törene gelen yakınlarıyla fotoğraf çektirdi.

Törene, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, askeri personel ve yemin eden erlerin yakınları katıldı.

Kaynak: AA