Milli Badmintonculara Coşkulu Karşılama

Avrupa Gençler Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Zehra ErdemBengisu Erçetin çifti ile diğer sporcular ve antrenörlerin yer aldığı kafile için Erzincan'da karşılama organizasyonu düzenlendi.

Avrupa Gençler Badminton Şampiyonası'nda madalya kazanan sporcular ve milli takım antrenörleri, Erzincan'da coşkuyla karşılandı.

Çekya'nın başkenti Prag'da düzenlenen şampiyonada altın madalya kazanan Zehra Erdem-Bengisu Erçetin çifti ile diğer sporcular ve milli takım antrenörleri, Erzincan'a geldi.

Badminton Genç Milli Takımı'nın kadrosunda yer alan 12 Erzincanlı sporcu ve antrenörler için düzenlenen karşılama organizasyonuna Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu, Türk Telekom İl Müdürü Recep Karakoç, İl Özel İdare Genel Sekreteri Yaşar Felekoğlu ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Havalimanında milli kafileye çiçek verildi.

Belediye Başkanı Başsoy, yaptığı açıklamada, takımın elde ettiği başarılardan mutluluk duyduklarını, hedefi yükselterek gelecekte daha büyük başarılara imza atacaklarına inandığını ifade etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mumcu ise "Avrupa Gençler Şampiyonası için Erzincan olarak milli takıma 12 sporcu vermenin gururunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu sonuçlar birlikteliklerle ortaya çıkıyor." diye konuştu.

Badminton Milli Takım Antrenörü Murad Sönmez de yaptığı açıklamada, "Türk Milli Takımı'nı en üst düzeyde temsil ettiğimiz için çok mutluyuz. Erzincanlı çocuklara fırsat verildiğinde neler yapabileceğini herkes gördü. Çift bayanlarda Avrupa şampiyonu olduk. Bu şampiyonluk Türk spor tarihinin ilk şampiyonluğu. Onun için ayrıca onur ve gurur duyduk. Desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Milli sporcu Zehra Erdem, turnuvaya çok iyi hazırlandıklarını ve emeklerinin karşılığını aldıklarını, bundan dolayı da mutlu olduğunu dile getirdi.

Prag'da çiftlerdeki şampiyonluğun yanı sıra Zehra Erdem teklerde bronz madalya kazanmış, Türkiye takım halinde Avrupa ikincisi olmuştu.

Kaynak: AA