Basketbol Aday Hakemlerine Eğitim

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Basketbol İl Temsilciliği tarafından basketbol aday hakemlere yönelik düzenlenen eğitimler devam ediyor.

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen eğitim kapsamında il içi müsabakalarda görev yapacak basketbol aday hakemlere yeni sezon öncesi kurallar hakkında bilgi verildi.

25 aday hakemin katıldığı toplantıda ulusal basketbol hakemi Aydın Çertel, eğitimlerin aday hakemlerin kendilerini geliştirmesi ve kurallara hakim olması konusunda oldukça faydalı olduğunu söyledi.

Çertel, 20-22 Ekim tarihleri arasında Karaman'da düzenlenen basketbol aday hakem kursu sonrasında 85 kursiyerin sertifikalarını aldığını aktardı.

Eğitimlerin her ay düzenli bir şekilde devam edeceğini ifade eden Çertel, şunları söyledi:

"Basketbol il temsilciliği olarak aday hakemlerimizi yeni sezona hazırlamak amacıyla her hafta düzenlediğimiz eğitimlerle uygulamalı ve teorik bilgilerle arkadaşlarımızı daha çok donanımlı hale getirmek istiyoruz. Şuanda üçüncü eğitim programımızı gerçekleştiriyoruz ve hakemlerimiz gerçek anlamda iyi bir yol kat etti."

Kaynak: AA