Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, Öğrencilere Güreş Taktikleri Verdi

Milli güreşçi Rıza Kayaalp Kağıthane’de katıldığı açılışta sporcu olmak isteyen gençlerle tecrübelerini paylaştı. Öğrencilere güreş taktikleri veren Milli sporcunun miniklere çeşitli hareketler gösterdiği o anlar ise renkli görüntüler oluşturdu.

Çocukları küçük yaşlardan itibaren spor branşlarına yönlendirerek geleceğin başarılı sporcularını yetiştirmek ve vatandaşların spor etkinliklerine katılımını arttırmak amacıyla inşa edilen Kağıthane Belediyesi Hamidiye Spor Kompleksi’nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Törene, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, Cebelitarık’ı yüzerek geçen milli yüzücü Emre Seven ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta, çocukların kötü alışkanlıklar yerine spor branşlarına yönlendirilmesinin önemine dikkat çekildi. Geleceğin başarılı sporcularının yetişmesi için spor yatırımlarının büyük önem taşıdığı belirtilirken Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, gençlerle spor yaşamına dair tecrübelerini paylaştı. Ardından açılış kurdelesi kesilirken Başkan Kılıç ve katılımcılar hep birlikte kompleksin içini gezdi. Başkan Kılıç ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği Milli Güreşçi Kayaalp’in masa tenisi oynadığı o anları ise katılımcılar keyifle izledi. Sonrasında Milli sporcu Kayaalp, güreşçi olmak isteyen çocuklara taktikler verirken miniklere çeşitli hareketler göstermesi renkli görüntüler oluşturdu.

“Engellilerimiz ve ev hanımlarımız çok yararlanıyor”

Öğrencilerin küçük yaşlardan itibaren spor branşlarına yönelmelerinin ileride başarılı bir sporcu olma yolunda ilk adım olduğuna dikkat çeken Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Bir spor merkezimizi daha hizmete açtık. İçerisinde yarı olimpik bir havuzumuz var. Jimnastik, plates, spor aletlerinin bulunduğu bölümler, satranç 5 ayrı branşta spor yapabilir komşularımız. Şu ana kadar buradaki çalışmaları takip eden 5 bine yakın sporcumuz var. 34 tane açılışımız var bunlardan bir tanesi de spor kompleksimizdi. Kağıthaneliler için hayırlı olsun diyorum. Özellikle havuzlarımızdan çocuklarımız, engellilerimiz ve ev hanımlarımız çok yararlanıyor” ifadelerini kullandı.

“ İnşallah burayı en iyi şekilde değerlendirirler”

Geleceğin sporcularının yetişmesi için bu tür spor komplekslerinin büyük önem taşıdığını dile getiren Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, “ Şampiyon bir sporcu olarak gençliğime örnek olmaya çalışıyoruz. Bizde 11 yaşından bu yana güreş yapıyoruz ve 12 yıldır da Milli Takımda hiç durmadan art arda Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında İstiklal Marşı’mızı söylettirip bayrağımızı göndere çektiriyoruz. Biz sporculuk konusunda örnek olmaya çalışıyoruz. İnşallah bu hizmetler sayesinde arkamızdan yeni gençler gelecektir. İnşallah burayı en iyi şekilde değerlendirirler” şeklinde konuştu.

“ Basket oynarım yüzmeyi de severim”

Spor yapmayı çok sevdiğini ve komplekse fırsat buldukça gelmeye çalışacağını dile getiren Abdülkerim Durgun, “Top, basket oynarım yüzmeyi de severim. Annemden izin alıp buraya geleceğim. Yüzme kursunun ne zaman olduğunu öğrenip her zaman gelmeye çalışacağım” dedi.

“ Türk bayrağını dalgalandırmak istiyorum”

Spor kompleksinin açılmasından dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Emine Çakır, “Yüzme, satranç ve jimnastik yapmayı istiyorum. Bütün sporları çok seviyorum. İleri de sporcu olmak ve Türk bayrağını dalgalandırmak istiyorum” diye konuştu.

Kağıthane Belediyesi Hamidiye Spor Kompleksi’nde 2 adet fitness salonu, otopark, soyunma odaları, antrenör ve doktor odaları, idari birimler, jimnastik, masa tenisi, satranç alanları ile kafeterya gibi bölümler yer alıyor.

Kaynak: İHA