Futbolda Keşfedildi Halterde Avrupa Üçüncüsü Oldu

Antalya'da yapılan okullar arası futbol turnuvasında fiziğiyle dikkati çeken Fettah Aydin, yönlendirildiği halterde Avrupa üçüncülüğü elde etti Milli sporcu Fettah: 'Avrupa ve dünya şampiyonluğunu kazandıktan sonra olimpiyatlarda madalya almayı hedefliyorum. Bunun için de durmadan çalışıyorum' Yıldız Milli Takım Antrenörü Karış: 'Arkadaşlarına örnek oldu. Salondaki arkadaşlarını motive yönünden büyük bir ivme kazandırdı. Fettah'dan 2020 Olimpiyatları'nda madalya bekliyoruz'

SİNAN ÖZMÜŞ - Antalya'da düzenlenen okullar arası futbol turnuvasında fiziğiyle dikkati çekince haltere yönlendirilen 15 yaşındaki Fettah Aydin, bu sporda Avrupa üçüncülüğüne ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Döşemealtı ilçesinde okullar arasında yapılan futbol turnuvasında Dilek Recep Özer Ortaokulu takımında oynayan Fettah Aydin, karşılaşmayı izleyen Antalya Yiğit Gençlik Spor Kulübü Başkanı Ali Eryılmaz'ın dikkatini çekti.

Haltere yönlendirilen Fettah, Yıldız Milli Takım Antrenörü Mustafa Karış'ın gözetiminde yaklaşık 1,5 yıl çalıştıktan sonra Kosova'nın başkenti Priştine'de düzenlenen 15 ve 17 Yaş Altı Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası'nda üçüncülüğü elde etti.

- "Sen futbolu bırak, gel biz sana halter yaptıralım"

Kulüp başkanı Eryılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin aynı zamanda beden eğitimi öğretmeni olduğunu, okullar arası futbol turnuvasında da görevli olarak maçları izlediğini söyledi.

Okul takımının maçında futbolda beceri yönünden zayıf ancak fizik olarak iyi durumda bulunan Fettah Aydin'i gördüğünü dile getiren Eryılmaz, karşılaşma sonrası sporcuya, "Sen futbolu bırak, gel biz sana halter yaptıralım. Bu branşla hayatını kurtarırsın." dediğini hatırlattı.

Fettah Aydin'in tavsiye üzerine aynı gün babasıyla halter antrenmanına gelerek çalışmalara başladığını aktaran Eryılmaz, "Fettah sabırlı şekilde çalışarak Avrupa'da derece yaptı. Fettah, artık bizden çıktı, ülkenin sporcusu oldu. Ondan olimpiyatlarda madalya bekliyoruz." diye konuştu.

- "Arkadaşlarına örnek oldu"

Yıldız Milli Takım Antrenörü Mustafa Karış da sporcusunun salona ilk geldiğinde boyla orantılı kas yapısının haltere çok uygun olduğunu gördüğünü belirtti.

Çalışmaların ardından üç ay sonra Türkiye Şampiyonası'na götürdükleri Fettah'ın, ilk yarışmasında 2-3 yıldır halter yapan çocukların arasında Türkiye altıncısı olduğunu vurgulayan Karış, şunları kaydetti:

"Sporcumuz 8 ay sonra Büyükler Türkiye Şampiyonası'nda yıldızlar Avrupa barajını geçti. Rize'de yapılan 15 Yaş Altı Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası'nda milli takıma katılmaya hak kazandı. Fettah'ı milli takıma yollarken Avrupa'da madalya alacağı belliydi, nitekim Avrupa üçüncüsü oldu. Döşemealtı ilçesinin ve bu salonun ilk milli sporcusu oldu. Arkadaşlarına örnek oldu. Salondaki arkadaşlarını motive yönünden büyük bir ivme kazandırdı. Fettah'dan 2020 Olimpiyatları'nda madalya bekliyoruz."

- "Olimpiyatlarda madalya elde etmeyi hedefliyorum"

Milli sporcu Fettah Aydin da ortaokulda madalya kazanabilmek için koşu ve voleybol dahil birçok spor yaptığını dile getirdi.

Son olarak futbola başladığını ve bu sporda ilerlemek için çok uğraş verdiğini anlatan Aydin, şu ifadeleri kullandı:

"Futbol takımındaki arkadaşlarla çok çalıştık. İlk maçımızı kaybettik, ikinci maçımızda Ali hoca beni gördü ve karşılaşmadan sonra yanına çağırdı. Bana 'Senden futbolcu değil de halterci olur.' dedi. O zamandan beri halter yapıyorum. Avrupa ve dünya şampiyonluğunu kazandıktan sonra sonra olimpiyatlarda madalya elde etmeyi hedefliyorum. Bunun için de durmadan çalışıyorum. Daha iyi bir gelecek için çabalıyoruz."

Kaynak: AA