Engelli Öğrenciler Atletizmde Madalya İle Döndü

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde eğitim ve öğretim veren Özçınar Eğitim Uygulama Merkezinin engelli öğrencileri, Antalya'da düzenlenen atletizm yarışmasında 3 altın ve bir gümüş madalya aldı.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından Antalya'da 4 ve 6 Kasım tarihlerinde atletizm yarışması düzenlendi.

Özçınar Eğitim Uygulama Merkezi Spor Kulübü öğrencilerinden Nurcan ve Fatime Tokgöz kardeşler, katıldıkları 100 metre ve 200 metre koşuda dereceye girerek 3 altın ve 1 gümüş madalya aldılar.

Yarışmada gençler kategorisinde yarışan Nurcan Tokgöz ve yıldızlar kategorisinde yarışan Fatime Tokgöz bölge birincisi oldu.

Özçınar Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü İbrahim Altıntaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sandıklı Özçınar Özel Eğitim Uygulanma Merkezi olarak çalışmalarının meyve vermeye başladığını söyledi.

Okul olarak sosyal faaliyetler alanında da söz sahibi olmaya başladıklarını kaydeden Altıntaş, şöyle konuştu:

"Okulumuz bünyesinde Sandıklı Özçınar Özel Sporcular Spor Kulübünü kurduk ve çalışmalarımıza başladık. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun düzenlemiş olduğu atletizm yarışmaları 4-6 Kasım 2017 tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirildi. Kulübümüz olarak öğrencilerimizden Nurcan Toköz ve Fatime Tokgöz atletizm yarışmalarına yarışmacı olarak, öğretmenleri Merve Yüzyıl ise antrenör olarak katıldılar. Atletizm yarışmalarında öğrencilerimiz, 100 metre ve 200 metre koşuya katılarak, toplamda 3 altın 1 gümüş madalya olmak üzere bölge birincisi olarak göğsümüzü kabarttılar. Öğrencilerimizin başarılarından dolayı onları, öğretmenlerini, ailelerini tebrik eder, başarılarının daim olmasını temenni ederiz."

Kaynak: AA