Dalaman'da, Kadınlar Salon Hokeyi 1 Ligi Oynanıyor

Kadınlar Salon Hokeyi 1. Lig karşılaşmaları Dalaman’da yapılıyor.

Türkiye Hokey Federasyonunca Dalaman Atatürk Spor Salonunda düzenlenen turnuvaya Kadınlar Salon Hokeyi 1. Liginde mücadele eden 4 takım katıldı.

Türkiye Hokey Federasyonu Yurtiçi Organizasyonlar Sorumlusu Ahmet Onur Albunar, Hokey sporunun olimpik bir branş olduğunu söyledi.



Salon Hokeyinin kuralları hakkında bilgiler veren Albunar; “oyun sahanın her tarafından oynanabiliyor. Sadece ceza sahası içerisinden gol atılabiliyor. Sahada kaleci ve oyuncu yer alıyor. Türkiye Hokey Federasyonu’nun salon ve açık alanda 28 ligi var. Süper Ligden, U16’yı kadar liglerimiz var” diye konuştu.

Türkiye’nin salon hokeyinde iyi konumda olduğunu dile getiren Ahmet Onur Albunar, “özellikle geçtiğimiz sene yaşadığımız şampiyonluklar ülkemizin tanınmasında büyük öncülük etti. Avrupa Hokey Federasyonu İngiltere, Belçika, Portekiz gibi olimpiyatlarda yer almış bir çok ülkenin katıldığı bir organizasyonun ev sahipliğini bize verdi” dedi.

Turnuvaya katılan takımlar ise şu şekilde; Kırıkkale Spor Kulübü, Diyarbakır Kayapınar Spor Kulübü, Buca Spor Kulübü, Muğla Olimpik Spor Kulübü.

Turnuva 10 Kasım’da oynanacak final karşılaşması ile sona erecek.

Kaynak: İHA