Altınözü'nde 'Suriye Kardeşlik Turnuvası'

Boynuyoğun Geçici Barınma Merkezi tarafından düzenlenen Suriye Kardeşlik Turnuvası Altınözü ilçesinde yapıldı.

Hatay genelinde yaşayan Suriyelilere yönelik düzenlenen futbol turnuvası final maçı Boynuyoğun Geçici Barınma Merkezi’nde bulunan halı sahada Kaymakam Büyent Uygur’un başlama vuruşu ile başladı.

Kaymakam Uygur, “İlçemizde yapılan turnuvaya büyük önem veriyoruz. Suriyeli gençlerin toplumsal adaptasyonuna öncülük ederek, gençlerin birbirleriyle kaynaşmalarını sağlıyoruz. Bugün bu yeşil saha içerisinde dostluk ve kardeşlik mesajı veriliyor. Projedeki hedefimiz yetenekli sporcuların spor camiasına kazandırılması ve gençlerin birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak. Spor turnuvasının gerçekleştirilmesinde en büyük gücün siz gençlerin çabası olduğunu iletmek istiyorum. Siz gençlerin sayesinde dünyaya şu mesajı vermek istiyoruz. Dostluk elbette kazanacaktır. Müthiş bir ilgi oldu emeği geçenlere ve turnuvaya katılan Suriyeli gençlere teşekkür ediyorum" dedi.

Çekişmeli mücadeleler sonunda Boynuyoğun Geçici Barınma Merkezi takımı şampiyon oldu. Turnuvayı organize eden Bilal Şemsi tarafından Kaymakam Uygur’a teşekkür plaketi verildi.

Kaynak: İHA