Güney Koreli Gazetecinin 'Kara Kartal' Hayranlığı

Edirne'ye bir program için gelen ve Beşiktaş armalı montuyla dolaşan Güney Koreli gazeteci ilgiyle karşılandı Güney Koreli gazeteci Yough: 'İki seneden beri Beşiktaş'ı destekliyorum. İstanbul'da Vodafone Arena'da maçları izlemek için de geliyorum. Şu an kadar iki maça gittim. Önümüzdeki dönemde de sık sık İstanbul'a gelip takımımı desteklemek istiyorum'

Edirne'de bulunan Güney Koreli gazetecinin Beşiktaş sevgisi vatandaşları şaşırttı.

Trakya Kalkınma Ajansı'nın (TRAKYAKA) tanıtım programı kapsamında Edirne'ye gelen Güney Koreli grupta yer alan Asya Haber Ajansı muhabiri Jason Yough giydiği Beşiktaş armalı montu ile dikkatleri üzerine çekti.

Edirneli meslektaşlarının da bu özelliği ile ilgisini çeken Youth, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2006 yılında FC Seul takımını çalıştıran teknik direktör Şenol Güneş'i ve başında bulunduğu takımları ilgiyle takip edenler olduğunu anlattı.

Kendisinin de Şenol Güneş vasıtasıyla Beşiktaş'ı takip etmeye başladığını ve bunun bir süre sonra kendi çapında "fanatikliğe" dönüştüğünü ifade eden Yough, şunları söyledi:

"İki seneden beri Beşiktaş'ı destekliyorum. Maçlarını sürekli takip ediyorum. İstanbul'da Vodafone Arena'da maçları izlemek için de geliyorum. Şu an kadar iki maça gittim. Önümüzdeki dönemde de sık sık İstanbul'a gelip takımımı desteklemek istiyorum.

Oyuncuların hepsi çok iyi. Teknik direktör Şenol Güneş'i çok seviyorum. Takımı çok güzel yönetiyor. Maçlara girebilmek için Passolig kartım da var. Tam olarak bildiğim bir tezahürat yok ancak maçlarda yanımdakiler nasıl bağırıyorsa ben de aynı şekilde bağırıp takıma destek oluyorum. Çok heyecanlı oluyor. İnşallah bu sene de Türkiye liginde şampiyonluğu alacağız. Şampiyon Beşiktaş."

- Kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdiler

TRAKYAKA tarafından organize edilen "Mimar Sinan Rotası" programı kapsamında kente gelen Güney Koreli grup, başta Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi olmak üzere kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Uygulanan projeyle özellikle Uzak Doğu'dan gelen gazetecilere turizm rotaları tanıtılarak başta Edirne ve Trakya'nın turizm ağının genişletilmesi hedefleniyor.

Uzman rehberler eşliğinde kenti gezen gazeteciler fotoğraf çekip, not aldı.

Kaynak: AA