1969 Kırşehirspor İkinci Başkanına Saldırı

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü 2 nolu sahada antrenman yapan 1969 Kırşehirspor futbol takımının İkinci Başkanı Yasin Ata saldırıya uğradı.

Kalabalık alkollü bir gurup tarafından gerçekleştirilen saldırı sonrası 1969 Kırşehirspor Kulüp Başkanı Alpaslan Demirbaş tarafından Yasin Ata, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü lokalinde Kırşehir 1. Amatör Küme Futbol liginde mücadele eden 1969 Kırşehirspor Kulüp İkinci Başkanı Yasin Ata ve Yeni Çayağzıspor Kulübü 2. Başkanı F.B., arasında sözlü tartışma yaşandı.

Sözlü tartışma sonrasında takımının idmanını izlemek için sahaya giren Yasin Ata, T.K., F.B., G.Y., ve isimleri tespit edilemeyen kişiler tarafından soyunma odası girişinde beyzbol sopaları ve taşlarla darp edildi.

7-8 kişilik gurubun sopalarla saldırısıyla Yasin Ata’nın yere yığılmasının ardından gurubun ’Bu öldü’ deyip Kırşehirspor Antrenörü Özkan Atik’e yöneldiği öğrenildi.

“1969 Kırşehirspor Teknik Direktörü markete sığındı”

İkinci başkanın darp edildiğini gören 1969 Kırşehirspor Teknik Direktörü, çıkan olaya müdahale etmek isterken kalabalık gurup tarafından kovalandı. Kaçarken markete sığınan Teknik Direktör Özkan Atik, polis gelinceye kadar marketin deposunda saklandı.

Kendisi kaçarken küfrederek kovalandığını ifade eden Atik, Ahi Polis Merkezi’ne giderek şikayetçi olarak, “Biz gençlerimize ve çocuklarımıza spor yaptıralım diye kulüp kurduk. Şiddet ve kavgaların olduğu bir oluşumda olmayacağız. Takımı ligden çekiyoruz spor şiddet yanlılarının olsun” dedi.

Akşam saatlerinde takım idman yaparken Yasin Ata’nın lisansları hazırladığı sırada 7-8 kişilik gurup tarafından saldırıya uğradığını anlatan 1969 Kırşehirspor Kulüp Başkanı Alpaslan Demirbaş, takımı da ligden çekeceğini belirtti.

Demirbaş açıklamasında, “Çocuklarımıza spor yaptırmaya çalışan kişileri ve sporda şiddeti kınıyoruz. Başına tekme atarak ikinci başkanımızı dövdüler. Tasarlayarak, organize şekilde dövdüler. Daha önce de uyarmıştık. Ama rakibe karşı gerekli önlemler alınmadı. Sporla alakalı olduğu gibi bir de siyasi atmosfer oluşturdular. Hem kulüp ikinci başkanına hem de Cumhurbaşkanına hakaret ettiler. Kafasında çatlaklar var” ifadelerini kullandı.

Yaşanan olayın görgü tanığı spor muhabiri Salih Hançer ise yaşananları şöyle anlattı:

“Yeni Çayağzıspor kulübü yöneticisi F.B., alkollü şekilde bulunduğumuz yere geldi. Sözlü tartışma yaşandı. Sonrasında F.B. telefonla birilerini aradı ve Yasin Ata dövüldü. Ben darp edilmekten kaçtım. Onlar gittikten sonra da ikinci başkanın yanına gittiğimde baygındı.”

Tedavi altına alınan Yasin Ata’nın tedavi süreci devam ediyor.

Kaynak: İHA