TOFAŞ Eurocup'ta Zenit Deplasmanında

TOFAŞ Basketbol Takımı, 7Days EuroCup D Grubu 5. hafta mücadelesinde yarın Rusya’nın Zenit St. Petersburg takımına konuk olacak. Yubileyny Sports Palace’daki karşılaşma saat 20.30’da başlayacak.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden TOFAŞ, Avrupa’da bu sezonki beşinci sınavına çıkıyor. Türkiye liginde 5’te 5 yaparak liderliğini sürdüren, 7Days EuroCup’ta da evinde oynadığı Asvel Basket maçını kazanarak D Grubu’nda da zirveye çıkan mavi-yeşilliler, bu çıkışını zorlu Rusya deplasmanında da sürdürmeye çalışacak. Yubileyny Sports Palace’daki zorlu mücadele saat 20.30’da başlayacak.

Eurocup’ta şu ana kadarki tek yenilgisini Ratiopharm Ulm deplasmanında alan TOFAŞ Basketbol Takımı’nın 3 galibiyeti, 1 mağlubiyeti bulunuyor. Rakip Zenit St. Petersburg ise D Grubu’nda çıktığı 4 maçta 2 galibiyet, 2 mağlubiyet aldı. Evinde oynadığı Dolomit Energia Trento maçını kazanmayı başaran Rus temsilcisi, deplasmanda Gran Canaria ve Asvel’e mağlup olurken, son maçında Ulm’ü rakip sahada 93-95 yenmeyi başardı.

Bugün İstanbul Atatürk Havaalanı’ndan St. Petersburg’a uçacak olan mavi-yeşilli ekip, maç öncesi Rusya’da yapacağı iki idmanla karşılaşmanın hazırlıklarını tamamlayacak.

Kaynak: İHA