Tekvandonun Genç Şampiyonuna Coşkulu Karşılama

Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Emre Kutalmış Ateşli'ye memleketi Tokat'ta karşılama organizasyonu düzenlendi Emre Kutalmış: 'Şampiyonaya girmeden önce 8 şehit vermiştik. O gün kendime bir söz verdim. 'Yarın inşallah birinci olursam bu şampiyonluğu şehitlerimize armağan edeceğim.' dedim.'

Kıbrıs Rum Kesimi'nde 2-5 Kasım'da düzenlenen Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Emre Kutalmış Ateşli, memleketi Tokat'ta coşkuyla karşılandı.

Şampiyonada +78 kiloda altın madalyaya ulaşan Emre Kutalmış Ateşli için memleketine gelişinde karşılama organizasyonu düzenlendi.

Kent girişindeki bir benzin istasyonunda ailesi, yakınları ve sporseverler tarafından karşılanan Emre Kutalmış, konvoyla Cumhuriyet Meydanı'na geldi.

Burada düzenlenen törende konuşan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, genç sporcuyu tebrik ederek "Bizi bu duygulara gark ettiği, bize böylesine bir sevinç yaşattığı için kendisine çok teşekkür ediyorum. Başta onu büyüten ailesi, yetiştiren hocamız Turan Güldür, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'müz ve Belediye Plevnespor Kulübü'müze teşekkür ediyor, hep beraber bu haklı mutluluğu yaşıyoruz. Emre Kutalmış Ateşli'ye Allah sağlık, sıhhat versin, nazarlardan korusun." şeklinde konuştu.

Milli tekvandocu ise şampiyonada İstiklal Marşı'nı dinletmekten büyük gurur duyduğunu vurgulayarak şunları dile getirdi:

"Özellikle Kıbrıs Rum Kesimi gibi bir yerde İstiklal Marşı'mızı okutmak, bayrağımızı temsil etmek gerçekten çok gurur verici. Allah bütün sporculara bu gururu yaşatır inşallah. Mutluluğumu tarif etmem imkansız. Tokat'taki bu karşılamayı da görünce... Herkese çok teşekkür ediyorum. Şampiyonaya girmeden önce bir haber görmüştüm, 8 şehit vermiştik. Bu beni çok üzdü. O gün kendime bir söz verdim. 'Yarın inşallah birinci olursam bu şampiyonluğu şehitlerimize armağan edeceğim.' dedim."

Emre Kutalmış'ın antrenörü Turan Güldür ise "Hamdolsun Allah'a, gözümün nuru sporcum Emre Kutalmış Ateşli Larnaka'da yapılan Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak şampiyon oldu." ifadesini kullandı.

Karşılamaya, Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar ile Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz de katıldı.

Kaynak: AA