Depremde Hayatını Kaybedenler Erek Dağı Zirvesinde Anıldı

Van'da 49 sporcu, 2011'de yaşanan depremlerde hayatını kaybeden 644 kişiyi anmak amacıyla 2 bin 800 rakımlı Küçük Erek Dağı'na, '6. Miyazaki Erek Dağı Tırmanışı' gerçekleştirdi Vadi Doğa Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Demez: 'Atsushi Miyazaki depremde halkımıza yardım etmek için kentimize gelmişti. Bizlere yardım ulaştırmak isterken vefat etti. Biz de vefa borcumuzu ödemek için her yıl onun anısına etkinlik düzenliyoruz'

Van'da 49 sporcu, 2011'de yaşanan depremlerde hayatını kaybeden 644 kişiyi anmak amacıyla 2 bin 800 rakımlı Küçük Erek Dağı'nın zirvesine çıktı.

Van depreminde yaşamını yitirenler anısına düzenlenen "6. Miyazaki Erek Dağı Tırmanışı"na katılacak sporcular, sabahın erken saatlerinde otobüslerle İpekyolu ilçesi Yukarı Bakraçlı Mahallesi'ne geldi. Sporcular buradan başlayan etkinlikte, 4 saat süren zorlu tırmanışın ardından zirveye ulaştı.

Zirvede düzenlenen anma programında, Van'da 9 Kasım 2011'de yaşanan 5,6 büyüklüğündeki depremde, kaldığı otelin enkazında hayatını kaybeden Japon yardım gönüllüsü Atsushi Miyazaki ile depremde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulundu ve zirve defterine düşünceler aktarıldı.

- "Miyazaki yardım için gelmişti"

Vadi Doğa Spor Kulübü Kulüp Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Demez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23 Ekim ve 9 Kasım'daki depremlerin altıncı yılı dolayısıyla düzenlenen etkinliğin büyük anlam taşıdığını söyledi.

Her yıl depremde hayatını kaydedenleri anmak için etkinlik düzenlediklerini belirten Demez, şöyle konuştu:

"Atsushi Miyazaki depremde halkımıza yardım etmek için kentimize gelmişti. Bizlere yardım ulaştırmak isterken vefat etti. Biz de vefa borcumuzu ödemek için her yıl onun anısına etkinlik düzenliyoruz."

- "Umarım bir daha böyle üzücü olaylar yaşamayız"

Türkiye Dağcılık Federasyonu Van Temsilcisi Fatih Eriş ise depremde Japonya'dan Van'a yardım etmek için gelen gönüllüler olduğunu anımsatarak şöyle konuştu:

"Bu gönüllüler yardım malzemelerini mahalle, çadır kentler ve köylerde ki depremzedelere dağıttılar. Depremde Miyazaki de göçük altına kalarak hayatını kaybetti. Biz de ona olan vefa borcumuzu ödeyebilmek için etkinliğimize onun ismini verdik."

- "Yaralarını sarmış bir Van ile karşılaştım"

Tırmanışa katılan İranlı Ali Mamirzade de depremden sonra Van'a geldiğini ve yaşanan acıyı hissettiğini vurguladı.

Van halkının yaralarının sarılmasının önemli olduğuna işaret eden Mamirzade, "Ama 644 canın anıları hala yaşıyor. Bizler de depremde hayatını kaybedenleri saygı ve rahmetle anmak için bu tırmanışı gerçekleştirdik." dedi.

Kaynak: AA