Kastamonu Belediyespor'da Hedef Gruplara Kalmak

Hentbol Kadınlar EHF Kupası 3. eleme turunda Macaristan temsilcisi Vaci ile karşılaşacak Kastamonu Belediyespor, rakibini saf dışı bırakarak organizasyonda gruplara kalmak istiyor Antrenör Günal: 'Yeni sistemde grup maçlarına Türkiye'den kalan takım olmadı. Eğer Macar ekibini eler, gruplara kalırsak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmiş olacağız'

ÖZGÜR ALANTOR - Kastamonu Belediyespor Kadın Hentbol Takımı'nın antrenörü Hakan Günal, Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası'nda gruplara kalmak istediklerini söyledi.

EHF Şampiyonlar Ligi'nden elenen ve Avrupa'da yoluna EHF Kupası'nda devam eden Kadınlar Hentbol Süper Ligi'nin son şampiyonu Kastamonu Belediyespor, 2. eleme turunda İspanya temsilcisi Super Amara Bera Bera'yı kupanın dışına itmişti.

Kastamonu Belediyespor, 3. eleme turundaki rakibi Macaristan temsilcisi Vaci'yle ilk maçı 12 Kasım'da deplasmanda, rövanşı ise 19 Kasım'da sahasında yapacak.

Kastamonu Belediyespor Antrenörü Hakan Günal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, EHF Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalarak bir ilki gerçekleştirmek istediklerini ancak bunu başaramadıklarını belirtti.

EHF Kupası'nda karşılaşacakları Vaci'nin İspanyol ekibi gibi genç bir kadrosunun bulunduğunu ancak onlar kadar güçlü olmadığını aktaran Günal, deplasmandan avantajlı bir skorla dönerek taraftarlarının önünde turu geçmeye çalışacaklarını dile getirdi.

EHF Kupası'nda 3 yıl önce yeni bir sisteme geçildiğini belirten Günal, şunları kaydetti:

"EHF Kupası'nda önceden sistem, 2 maç üzerinden eleminasyon usulüydü ama 3 yıl önce değişti. Şu anki sistemde 3. eleme turundan sonra gruplara çıkılıyor. Yeni sistemde grup maçlarına Türkiye'den kalan takım olmadı. Eğer Macar ekibini eler, gruplara kalırsak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmiş olacağız. 13 Ocak'tan itibaren grup maçları başlayacak. Grupta da ilk ikiye girdiğimizde çeyrek finale çıkmış olacağız."

Günal, hazırlıkların oldukça iyi gittiğini anlatarak, "Sporcularımızın psikolojisi çok iyi. Takımda sakatlığı bulunan oyuncumuz yok. O güne kadar da olmaz diye ümit ediyoruz. Macar temsilcisi ile oynayacağımız 3. tur maçına odaklandık." diye konuştu.

- Rombescu: "Türk halkına bir ilki yaşatmak istiyoruz"

Kastamonu Belediyespor'un kalecisi Anca Rombescu da takım halinde maçın ciddiyetinin farkında olduklarını dile getirerek, "Hiçbir maç kolay olmayacak. Bunu bilen takım arkadaşlarım çok iyi şekilde hazırlanıp konsantre olmuş durumda." şeklinde görüş belirtti.

Vaci karşısında deplasmandan istedikleri sonuçla dönüp sahalarında yapacakları rövanş mücadelesinde amaçlarına ulaşmak istediklerine işaret eden Rombescu, "Kastamonu'da turu geçip Türk halkına bir ilki yaşatmak istiyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA