Genç Futbolcu Pelin, Çalışkanlığıyla Göz Dolduruyor

Profesyonel ligde futbol oynayan 16 yaşındaki Pelin Aydoğan, öğreniminin yanı sıra tatil dönemlerinde ailesinin geçimine katkı sağlamak amacıyla da çalışıyor Azmiyle yaşıtlarına örnek teşkil eden futbolcu, taraftarı olduğu Galatasaray maçını statta izlemeyi istiyor Pelin Aydoğan: 'Benimle eğlenenler, bana gülenler şimdi tebrik ediyorlar. 'İyi ki başlamışsın ve devam etmişsin' diyorlar'

EYÜP ELEVÜLÜ - Ordu'da lise öğrenimi gören 16 yaşındaki futbolcu Pelin Aydoğan, günlük yaşantısındaki çalışkanlığı ve ailesine sağladığı destekle göz dolduruyor.

Gülyalı Ayşe Şahin Çok Programlı Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Pelin, küçük yaşlarda sokakta arkadaşları ve akrabalarıyla oynadığı futbola daha sonra merak saldı.

Okulda da gösterdiği futbol performansıyla öğretmenlerinin gözüne giren genç kız, okul takımına davet edilerek kaptan olarak sevdiği spora devam etti.

Daha sonra öğretmenlerinin vasıtasıyla profesyonel bir takıma önerilen Pelin Aydoğan, TFF Kadınlar 3. Lig'de yer alan Ordu'nun Rusumat 4 takımında top koşturmaya başladı.

Antrenörlerinin kısa sürede gözdesi haline gelen ve birçok mevkide oynayan Pelin, takım arkadaşları tarafından seviliyor.

Annesi ve kardeşleriyle Altınordu ilçesinde yaşayan Pelin Aydoğan, bir yandan üniversiteye hazırlanırken, bir yandan da ailesinin maddi durumunun iyi olmaması nedeniyle sömestir ve yaz tatillerinde lokantada garson, kuaförde ve kıyafet mağazasında çırak olarak çalışıyor.

Fındık hasat döneminde de yevmiye karşılığında da çalışan genç futbolcu, hasta olan annesine de evde büyük destek oluyor.

- "Bana gülenler şimdi tebrik ediyorlar"

Pelin Aydoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukken başladığı ve profesyonel olarak devam ettiği futbol yaşantısında mutlu olduğunu söyledi.

Mevki olarak orta sahada sağ açık oyuncusu olduğunu ifade eden Pelin, takımda oyuncu eksikliği yaşandığı durumlarda birçok mevkide yer aldığını anlattı.

Pelin, haftanın 5 günü antrenmanlara severek katıldığını dile getirerek, "Maç bitiminde antrenmanın çabuk bittiği düşüncesine kapılıyorum ve hocamızdan idmanın biraz daha uzatılması yönünde talebimiz oluyor. Futbol içerisinde zamanın çabuk geçtiğini hissediyorum. Tüm oyuncular yakın arkadaşım oldu. Bu nedenle eğleniyorum ve birbirimize yardım ediyoruz. Sürekli yardımlaşarak oynuyoruz. Zaten futbol bir yardımlaşma oyunu." dedi.

İlk zamanlarda çevreden "kızlar top oynamaz" şeklinde tepkiler aldığını belirten Pelin, "Zamanla yapabileceğimizi gösterdik. 'Yaparım' dedim ve yaptım. Benimle eğlenenler, bana gülenler şimdi tebrik ediyorlar. 'İyi ki başlamışsın ve devam etmişsin' diyorlar." diye konuştu.

Pelin Aydoğan, hem sağlık alanında üniversite okumak istediğini, hem de futbola devam etmek istediğine işaret etti.

- Tatillerde çalışarak ev ekonomisine katkı sağlıyor

Yarıyıl ve yaz tatili döneminde ailesine katkı sağlamak amacıyla çalıştığını aktaran Pelin, şöyle devam etti:

"Sürekli ben onlardan bir şey istiyorum. En azından ben de onlara katkı vermeye çalışıyorum. Şimdiye kadar kuaförde, lokantada ve giyim mağazasında çalıştım. Kazandığımı da anneme verdim. Yazın ailemle fındık bahçesine de giderek çalışıyorum. Onlara yardım etmeye çalışıyorum. Ailemle vakit geçirmeyi çok seviyorum. Çünkü onlar hep bana destek oldu ve sahip çıktılar. Onlarla dışarı çıkmayı, gezmeyi ve dolaşmayı seviyorum. Ders çalışırken ağabeyim ve ablam bana yardımcı oluyor. Küçük kardeşime de ben yardımcı oluyorum. Anneme de evdeki işlerinde yardımcı olmaya çalışıyorum."

Annesi ile babasının ayrılmasının ardından maddi konuda sorun yaşadıklarına dikkati çeken genç oyuncu, hasta olan annesine de manevi anlamda yardımcı olmaya gayret gösterdiğini kaydetti.

- "İmkanım olsa tribünden maçı izlemek isterdim"

Genç futbolcu, Real Madrid'in yıldız oyuncusu Cristiano Ronaldo'nun babasını kaybetmiş olması ve başarısı dolayısıyla örnek aldığını ifade etti.

Galatasaray'ın büyük tutkuyla taraftarı olduğunu ve severek maçlarını takip ettiğini anlatan Pelin, "Selçuk İnan ve Gomis'i beğeniyorum. Hep televizyondan maçları izliyoruz. İmkanım olsa gidip takımı görmek ve tribünden maçı izlemek isterdim." ifadelerini kullandı.

Pelin Aydoğan, kendini daha fazla geliştirerek, milli takım oyuncusu olmayı hedeflediğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA