Eskişehir'den Kısa Kısa

Tepebaşı Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen "Direklerarası Seyirciler Ödül Töreni" Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yıl 17. düzenlenen Direklerarası seyircilerinin oluşturduğu "Halk Jürisi" üyeleri, 2016-2017 tiyatro sezonunda Ankara, Balıkesir, Bolu, Bursa, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya ve Sivas olmak üzere 8 ilde sahneye koyulan oyunları seyrederek, performans, tasarım ve yapım kategorilerini değerlendirdi.

8 ilden 50 ödülün verildiği törende, sanata, sanatçıya ve seyirciye desteğinden dolayı Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a 2017 Direklerarası Seyircileri Özel Ödülü verildi.

- Halk Merkezlerinde meme kanseri söyleşisi

Odunpazarı Belediyesi 75. Yıl Mahallesinde bulunan Selami Vardar Halk Merkezi ve Büyükdere Halk Merkezinde "Meme Kanserinde Merak Edilenler" konulu sağlık söyleşisi düzenledi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, 1-31 Ekim meme kanseri farkındalık ayı kapsamında, Odunpazarı Belediyesi, Acıbadem Eskişehir Hastanesi işbirliğinde sağlık söyleşisi düzenledi.

Meme kanserinin Türkiye'de ciddi boyutlara ulaştığını belirten Dr. Emre Tahberer, meme kanseri ile ilgili merak edilen konular hakkında bilgiler aktardı.

- Tepebaşı Belediyesi güreş kursları devam ediyor

Tepebaşı Belediyesi, belde evlerinde kadınlar ve çocuklara yönelik kursların yanı sıra, spor dallarında da programlar düzenlemeye devam ediyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, program kapsamında Muttalip Belde Evinde düzenlenen güreş kursuna 36 çocuk katılıyor.

Yıldız, minik ve büyük olmak üzere 3 kategoride çalışmalarını sürdüren güreşçiler, yeni yıl başlangıcında, Tepebaşı Belediyesi Spor Kulübü olarak kulüpler arası müsabakalarda mücadele edecek.

Kaynak: AA