Bayraklı Altyapısından Milli Takıma

Bayraklı Belediyesi taekwondo takımı sporcusu Ömer Tekin (16), 10–12 Kasım tarihlerinde Edirne’de düzenlenecek Taekwondo Balkan Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek.

Bayraklı Belediyesi’nin taekwondo takımında spor yaşamını sürdüren 16 yaşındaki Ömer Tekin, genç milli takıma seçilmenin haklı gururunu yaşıyor. İhsan Alyanak Kültür Merkezinde bulunan salonda antrenörü Seyit Öcek eşliğinde çalışmalarına devam eden Ömer Tekin, 10-12 Kasım tarihinde Edirne’de düzenlenecek Balkan Şampiyonasında yüksek kırış tekniğinde Türkiye’yi temsil edecek. Siyah Kuşak 2. Dan seviyesindeki Ömer Tekin’in pumse de birçok derecesi bulunuyor.

Bayraklı Belediyesi Taekwondo Antrenörü Seyit Öcek, Ömer’in Bayraklı Belediyesi Spor Kulübü çatısı altında spora başladığını belirterek, “Ömer bizim altyapımızdan yetişerek milli takıma kadar yükseldi. Yetenekli bir arkadaş. Kendisine güveniyoruz” dedi.

Milli Takım oyuncusu Ömer Tekin ise “Seyit hocamla 8 yıldır birlikte çalışıyoruz. Onun emekleriyle birlikte bu duruma geldik. Yarışmada derece yapmayı umuyorum. Kendime güveniyorum. İnşallah güzel bir sonuçla döneceğiz” diye konuştu.



“Gurur duyuyoruz”

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da taekwondo milli takımına sporcu vermekten dolayı gurur duyduklarını belirterek, “Ömer Tekin uzun yıllardır bizimle birlikte. Kendisini çok iyi yetiştirdi. Bunun da meyvesini aldı. Şimdi önemli bir şampiyonada ülkemizi temsil edecek. Buradan başarılı bir sonuçla ayrılacağına inanıyoruz. Belediye olarak spora ve sporculara elimizden gelen desteği kurulduğumuzdan günden beri veriyoruz. Bu desteğin, beraberinde başarıyı getirdiği görmek bizleri mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA