Trabzonspor'un Kalesi Çalımbay İle Kapandı

İlk 8 haftada 21 golle ligin en fazla gol yiyen takımı olan bordomavililer, teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde 4 resmi karşılaşmada kalesinde 2 gol gördü.

SELÇUK KILIÇ - Süper Lig'in 11. haftasında deplasmanda Kayserispor ile 0-0 berabere kalan Trabzonspor, teknik direktör Rıza Çalımbay döneminde savunmada daha fazla güven verdi.

İlk 8 haftada 21 golle ligin en fazla gol yiyen takımı olan bordo-mavililer, teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde 4 resmi karşılaşmada kalesinde 2 gol gördü.

Karadeniz ekibi, teknik direktör Ersun Yanal döneminde ligin ilk 8 haftasında Atiker Konyaspor ve Gençlerbirliği maçlarında 1'er, Fenerbahçe, Medipol Başakşehir ve Beşiktaş maçlarında 2'şer, Göztepe maçında 3, Aytemiz Alanyaspor maçında 4 ve Teleset Mobilya Akhisarspor karşısında da 6 gol yedi.

Trabzonspor, Rıza Çalımbay'ın göreve gelmesinin ardından 3'ü lig, 1'i de Türkiye Kupası olmak üzere 4 resmi karşılaşmaya çıktı. Ligde Evkur Yeni Malatyaspor'a 1-0 yenilen, Galatasaray'ı 2-1 mağlup eden ve Kayserispor ile 0-0 berabere kalan bordo-mavili takım, kupada Çorum Belediyespor'u 6-0 yendi.

Bordo-mavililer, böylelikle son 4 resmi maçta kalesinde 2 gol görerek, ilk 8 haftadan daha iyi bir grafik ortaya koydu.

- Yediği gol ortalaması düştü

Trabzonspor'un yediği gol ortalaması da son haftalarda büyük düşüş gösterdi.

Ligin ilk 8 haftasında maç başına 2,62 gol ortalaması kalesinde gören bordo-mavililer, son 4 resmi maçta ise 0,50 gol ortalamasıyla karşılaşmaları tamamladı.

- 12 maç sonra gol yemedi

Trabzonspor, ligde 12 maç sonra kalesinde gol görmedi.

En son geçen sezonun 32. haftasında Medipol Başakşehir ile sahasında 0-0 berabere kalan bordo-mavililer, 12 maç aradan sonra gol yemedi.

Karadeniz ekibi, 21 Mayıs'ta oynanan bu karşılaşmanın ardından 168 gün sonra Kayserispor maçıyla kalesini tekrar gole kapadı.

Kaynak: AA