Eskişehir Basket'in Performansı Göz Dolduruyor

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde sezona fırtına gibi başlayan Eskişehir Basket’in performansı göz dolduruyor. Dün galibiyet parolasıyla Galatasaray Odeobank ile evinde mücadele eden Eskişehir Basket, aldığı galibiyetin yanı sıra oyuncuların istatistikleriyle de maçlara damga vurdu.

Eskişehir Basket’in dün oynanan 70-64’lük Galatasaray Odeabank zaferinde aslan payı Billy Baron’un oldu. Amerikalı oyun kurucu attığı 21 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, aldığı 8 ribauntla da maça damgasını vurdu. Takıma sezon başında katılan Billy Baron, geride kalan 5 maçın hepsinde süre aldı. Bu maçlarda ortalama 34 dakika 8 saniye parkede kalan Baron, 92 sayıyla takımının en çok sayı üreten ismi oldu. 2 sayılarda 20’de 10 başarı yakalayan Amerikalı, 3’lüklerde ise 33’te 16 isabet yakaladı. Geride kalan 5 maçta maç başı 3,8 ribaunt alan başarılı oyun kurucu, ortalama 3,6 asistle oynuyor. Baron’un bu başarılı istatistikleri Koç Josep Maria Berrocal’i de takdirini topluyor.

Buğrahan’dan 3’lükler

Eskişehir Basket’in başarılı basketbolcusu Buğrahan Tuncer, Galatasaray Odeabank ile oynanan karşılaşmaya dış atışlardaki başarılı yüzdesi ile kendini gösterdi. Karşılaşmanın özellikle ikinci çeyreğinde yüzdeli oynayan Buğrahan, maçın en çok isabetli 3’lük atan ismi oldu. Denediği 5 atışın 4’ünü çemberden geçiren Buğrahan, toplamda attığı 14 sayıyla Siyah-Kırmızılı takımın maçtaki en skorer ikinci ismi oldu.

Duncan ilk kez oynadı

Geçen sezon TBF 1. Lig’de elde edilen şampiyonlukta büyük paya sahip olan isimlerin başında gelen Josh Duncan, bu sezon başında sportif sakatlıklarla boğuştu. Galatasaray Odeabank maçına kadar süre alamayan Duncan, bu sezon ilk kez İstanbul ekibine karşı parkeye çıktı. 9 dakika 52 saniye süre alan Duncan, 1 sayı ve 1 ribauntla oynadı.

Koç açıklamalarda bulundu

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Eskişehir Basket Koçu Josep Maria Berrocal, elde edilen sonuçtan memnuniyet duyduğunu belirterek, "Bu galibiyetin tadını çıkaracağız. Kazanmak bazı şeylerin üzerini örtse de daha çok galibiyet almaya çalışacağız” ifadelerini kullandı. Sezona iyi başlamanın güzel olduğunu ancak devamını getirmeleri gerektiğini ifade eden Berrocal, “Daha çok çalışıp iyi şeyleri artırmalıyız. Taraftara da teşekkür ediyorum. Takıma çok iyi destek oldular. Böyle devam etmelerini istiyoruz” dedi.



Cemal’e geçmiş olsun mesajı

Geçen sezon Eskişehir Basket formasıyla şampiyonluk yaşayan Cemal Nalga, sezon başında TBF 1. Lig takımlarından Bahçeşehir Koleji’ne transfer oldu. Nalga, geçtiğimiz gün yaşadığı sakatlık sonucu aşil tendonu koptu. Sakatlanan başarılı basketbolcu uzun süre parkeden uzak kalacak. Eskişehir Basket yönetimi ise, Cemal Nalga için sosyal medya hesaplarından geçmiş olsun mesajı yayımlandı. Yayımlanan mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Geçen sezon Süper Lig’e yükselen kadromuzda bulunan ve takımımıza büyük katkı sağlayan Cemal Nalga’nın Bahçeşehir Koleji formasıyla sportif sakatlık yaşayıp aşil tendonunun koptuğunu üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Başarılı basketbolcu Cemal Nalga’ya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bir an önce parkelere dönmesini temenni ediyoruz.”

Kaynak: İHA