Beşiktaş İzmir'den 3 Puanla Dönüyor

Süper Lig'de 4 haftada sadece 2 puan aldıktan sonra 10. haftada Aytemiz Alanyaspor'u mağlup eden Beşiktaş, 11. haftada da İzmir'de Göztepe engelini kayıpsız geçti Ligde 14 yıl aradan sonra tekrar mücadele eden Göztepe, başarılı sonuçlarla başladığı sezonda son 3 maçta sadece 1 puan alabildi

Beşiktaş, Süper Lig'in 11. haftasında deplasmandaki Göztepe mücadelesini kayıpsız geçti.

Ligde 6-9. haftalarda sadece 2 puan aldıktan sonra 10. haftada deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'u 2-1 yenerek kötü gidişata son veren siyah-beyazlı ekip, yine rakip sahada çıktığı mücadelede Göztepe'yi 3-1 mağlup etti.

İzmir'de ilk yarıyı Anderson Talisca'nın golüyle 1-0 önde tamamlayan Beşiktaş, ikinci yarıda Ryan Babel ve Cenk Tosun'la iki gol daha buldu. Ev sahibi takımdan Nabil Ghilas'ın golüne engel olamayan siyah-beyazlı ekip, sahadan 3-1 galibiyetle ayrıldı.

Puanını 21'e çıkaran ve 3. sırada bulunan Beşiktaş, lider Galatasaray'ın 5 puan gerisinde yer alıyor.

Siyah-beyazlı ekipte bu sezon ligde Anderson Talisca 3, Ryan Babel 4 ve Cenk Tosun ise 5. golüne ulaştı.

Beşiktaş bu sezon ligde 11 maçta da gol attı.

- Göztepe'den 3 haftada 1 puan

Süper Lig'e 14 yıl aradan sonra dönen Göztepe, ilk haftalardaki başarılı sonuçların ardından son 3 haftada sadece 1 puan alabildi.

Ligde 8. haftayı 16 puan ve averajla 2. sırada geçen Göztepe, 9. haftada Aytemiz Alanyaspor'la 3-3 berabere kaldıktan sonra 10. haftada Kasımpaşa'ya 3-1 mağlup oldu. Sarı-kırmızılı ekip 11. hafta mücadelesinde de Beşiktaş'a 3-1 yenildi.

Bu sezon sakatlığı nedeniyle çok fazla süre alamayan Nabil Ghilas, 4. kez ilk 11'de başladığı maçta takımının tek golünü kaydetti. Ghilas'ın Trabzonspor'a karşı da penaltıdan bir golü bulunuyordu.

Sarı-kırmızılı ekip haftayı 17 puan ve averajla 8. sırada tamamladı.

Leo Schwechlen, Göztepe'de bu sezon kırmızı kart gören ilk futbolcu oldu.

Müsabakayı 464'ü Beşiktaşlı olmak üzere toplam 8 bin 719 kişi takip etti.

Kaynak: AA