ATSO 11. Yelken Yarışları Cumhuriyet Kupası

Antalya'da 11. düzenlenen yelken yarışları ödül töreni yapıldı ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Kızılsavaş: 'Antalya bugün tekne ve yat üretiminde markalaşma yolunda müthiş bir gelişme içerisindedir. Antalya'mız, yelken sporuyla adından söz ettirme potansiyeline sahiptir'

Antalya'da, 9 yelken ve 90 sporcunun katıldığı, "ATSO 11. Yelken Yarışları Cumhuriyet Kupası" yarışması gerçekleştirildi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından düzenlenen Antalya Yelken ve Deniz Sporları İhtisas Kulübü ile Setur Marina ev sahipliğinde yapılan yarışlar, "yelken, optimist ve laser" olmak üzere üç kategoride yapıldı.

Tören öncesinde konuşma yapan ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Kızılsavaş yarışmayı daha önce yapacaklarını ama hava muhalefeti nedeniyle ertelemek zorunda kaldıklarını söyledi.

Yarışmaya katılan bütün yarışmacıları ve denizcileri kutlayan Kızılsavaş, yelken yarışının Antalya'ya Türkiye'ye yakışan bir etkinlik olduğunu bildirdi.

Ülkenin üç tarafının denizlerle çevrili olduğu halde denizden yeterli düzeyde yararlanılmadığını aktaran Kızılsavaş, "Denizlerle çevrili Türkiye, maalesef denize uzak kaldı. Antalya bugün tekne ve yat üretiminde markalaşma yolunda müthiş bir gelişme içerisindedir. Antalya'mız, yelken sporuyla adından söz ettirme potansiyeline sahiptir. Bu tür etkinlikle, deniz sevdalıları olarak el ele vererek, devletimizin de desteği ile yönümüzü denize dönmeliyiz." ifadesini kullandı.

Antalya Yelken Kulübü Genel Sekreteri Abdurrahim Şaşmaz ise Cumhuriyet Kupası yarışının 11'inci startını verdiklerini ve 9 teknenin mücadele ettiğini aktardı.

Teknelerin Kaleiçi, Fener Burnu'ndaki şamandıralara kadar ki mesafeyi kat ettiğini belirten Şaşmaz, "90 yelkenli sporcu yaklaşık 2,5-3 saatlik rotayı tamamladı. Sporcular yelken, optimist ve laser kategorilerinde yarıştı." diye konuştu.

Optimist Laser yarışlarında, Laser 4.7 Genel kategorisinde Melih Yılmaz Günay, Optimist Genel kategorisinde Adil Deniz Doğrular, Optimist Junior kategorisinde Adil Deniz Doğrular, Optimist Kızlarda Selin Sevgi Rende, Altyapı Optimist Kızlarda Mina Barkın, Altyapı Optimist Junior'da Ege Samancıoğlu ve Altyapı Optimist Genelde Can Günaltay derece elde etti.

Yat Yarışları A kategorisinde Fırat Yılmaz, B kategorisinde Ahmet Us ve C kategorisinde Orhan Yeşilli birinci oldu.

90 sporcu, 9 teknenin katıldığı yarışlar sonunda dereceye girenlere ödülleri, Konyaaltı’ndaki Antalya Yelken ve Deniz Sporları İhtisas Kulübü Tesisleri'nde organize edilen törenle verildi.

Kaynak: AA