Akarsu Slalom Türkiye Şampiyonası Sona Erdi

Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Kabakçı:'2023 vizyonuna doğru yürüyen ülkemizde iki akarsu slalom parkuru yapılarak iyi bir ivme kazanacağız'.

Ri̇ze'ni̇n Ardeşen ilçesinde düzenlenen Akarsu Slalom Türki̇ye Şampiyonası kano yarışları sona erdi.

Vali̇ Recep Yazıcıoğlu Kano ve Rafti̇ng Parkuru'nda iki gün süren organizasyonda, erkekler ve kadınlarda yıldız, genç ve büyükler kategorisinde 8 kulüpten 52 sporcu mücadele etti. Şampiyonada kategorisinde dereceye giren sporcular Türk Milli Takımı seçmelerine katılma hakkını elde etti.

Türki̇ye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavi̇t Kabakçı ile çok sayıda sporsever de yarışları izledi.

Yarışma sonunda dereceye girenlere madalya ve kupa takdim edildi.

Kabakçı, şampiyonayla ilgili yaptığı açıklamada, çok iyi bir havada sezonun son faaliyetini gerçekleştirdiklerini, Türkiye Olimpiyat Hazırlama Merkezi (TOHM) çalışmalarının faydalarını bu şampiyonada gördüklerini söyledi.

Gençler Avrupa Şampiyonası'nda Mustafa Arda Acar'ın yarı finale kadar geldiğinin altını çizen Kabakçı, şunları kaydetti:

"Olimpik takıma seçilmesi için gerekli müracaatları yaptık. İnşallah Tokyo Olimpiyatları'nda en az bir sporcu ile ülkemizi temsil edeceğiz. Ardeşen parkurunun uluslararası olması için Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak'ın talimatı ile yurt dışından ekip gelerek gerekli proje çalışmasını yaptı. Erzincan'da da Fırat Nehri'nde bir tesisin müjdesi verildi. Önümüzdeki yıl Rize'de ve Erzincan'da hizmete girecek. 2023 vizyonuna doğru yürüyen ülkemizde iki akarsu slalom parkuru yapılarak iyi bir ivme kazanacağız."

Kaynak: AA