Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi Açıklaması Edremit Bld. Gürespor Açıklaması 71 - Mersin Basketbol Açıklaması 73

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nin 5. haftasında Edremit Bld. Gürespor, sahasında karşılaştığı İçel Basketbol takımına 71-73 mağlup oldu ve sezondaki ikinci yenilgisini aldı.

Edremit Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya iyi başlayamayan Gürespor, savunma yapmakta zorlanırken, hücumda da etkili olmadı. İlk periyot, konuk takımın 24-13 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci periyotta da oyuna ortak olmakta zorlanan Edremit Belediyesi Gürespor, 16-25’lik periyot skorunun ardından soyunma odasına 29-49 mağlup girdi.

Üçüncü periyotla birlikte toparlanan Gürespor oyuncuları üst üste sayılar bulurken, sertleşen savunmasının etkisini de gördü ve 22-10’luk periyot skoruyla farkı azaltıp, final periyotuna 51-59 geride girdi.

Final periyotunda da etki olan Edremit Belediyesi Gürespor, 68-69 geride olduğu son 45 saniyeye girilirken, geliştirilen hücumda İlsu’nun yaptığı top kaybının ardından gelen İçel Basketbol’un sayısıyla 68-71 geriye düştü ve mola geldi. Mola dönüşü 3 sayılık atıştan isabet bulan Gürespor, skoru eşitledi. Ancak hemen ardından Marie Jordan’ın basketine engel olmadı ve skor, 71-73 oldu. Son 2 hücum şansını da iyi değerlendiremeyen ev sahibi takım, salondan 71-73 mağlup ayrıldı.

Karşılaşmanın en skorer isimleri ise, Bodrum takımından 25’er sayı ile Harika Gözde Eldaş ile Sasha Samolia Goodlett oldu.

Kaynak: İHA