Samsun'da Kudüs Konferansı

Samsun’da İlkadım Belediyesi tarafından, Kudüs’ten ayrılışın 100’üncü yılı nedeniyle, “Benim Adım Kudüs” başlıklı konferans düzenlendi.

Acem Tekkesinde düzenlenen konferansa, gazeteci-yazar Ömer İdris Akdin konuk oldu. Kudüs’ü anlatan sinevizyon gösterimi ile başlayan konferansta konuşan Ömer İdris Akdin, “Kudüs bilincinin propaganda dilinin ötesinde sahici bir dil ile ele alınması, gelecek kuşaklara aktarılması önemlidir. Binlerce yıllık sürgün ve diaspora yaşamında Yahudileri idealize eden bir gün Kudüs’te buluşma arzusu olduğunu göz önünde bulundurursak, bu ideali en iyi kullanan Siyonist yapı sonunda amacına ulaşmış gibi görünmektedir. 1917 yılı İngilizler’in Kudüs’ü ele geçirmesiyle birlikte, 400 yıllık bir tarih yok edilmeye çalışılmaktadır ki Kudüs’te bulunan tarihi yapılar ve eserlerin yüzde 70’ten fazlası Osmanlı’ya aittir. Bu durum özellikle bizlere önemli sorumluluklar yüklemektedir” dedi.

Benim Adım Kudüs başlıklı konuşması boyunca görsel öğelere de yer veren Akdin, “Coğrafyamızda yaşanan gelişmeler Siyonist rejimin Kudüs’e daha fazla oranda hakim olmasını ve özellikle yeni yerleşim bölgeleri açarak Yahudi nüfusunun Kudüs’te hakim nüfus haline getirilmesinin önünü açmıştır. Bölgede İslam izlerinin silinmesine yönelik faaliyetlere karşı en duyarlı olması gereken kesim, yüzyıllar boyunca bölgeyi barış ve adalet içinde yönetmiş olan Türkiye halkıdır. Kudüs’ün öyküsü geleceğimizin öyküsü olacaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA