İsmail Kartal Açıklaması '4 Maçlık Periyotta İstediğimiz Gibi Olmadı. Beklediğimizin Üzerinde Puan Kayıpları Yaşadık'

Ankaragücü Teknik Direktörü İsmail Kartal, "4 maçlık periyotta istediğimiz gibi olmadı. Beklediğimizin üzerinde puan kayıpları yaşadık" dedi. Kartal, Pazar günü deplasmanda oynayacakları Eskişehirspor maçına da değinerek, "Bu maça ölüm kalım maçı olarak bakıyorlar" ifadelerini kullandı.



TFF 1. Lig’in 11. haftasında, Pazar günü deplasmanda Eskişehirspor ile oynayacak olan Ankaragücü Teknik Direktörü İsmail Kartal, basına kapalı gerçekleştirilen idman sonrası basın mensuplarıyla bir araya gelerek, geride kalan 10 haftanın değerlendirmesini yaptı. Kendileri için önemli olanın ilk haftaları olabildiğince az kayıpla atlatmak olduğunu söyleyen ve bu 4 maçlık periyotta istediklerini elde edemediklerini belirten Teknik Patron Kartal, "Beklediğimizin üzerinde puan kayıpları yaşadık. Oyun olarak baktığımız zaman Erzurum maçı deplasmanda, Altınordu maçı içeride ve Balıkkesir maçı. Bu üç maçı da kazanabilirdik. Kendi evimizdeki Balıkesir maçında mağlup olmamız bizim açımızdan iyi olmadı. O maçtan sonra takımımız bir yükselişe geçti. Son haftalarda bir çıkışımız var. Bir istikrar yakaladık. Bu ligde yeniden kurulan bir takım 17 oyuncunun bir araya gelerek ilk defa birbirlerini tanıması ve hatta 7. haftada oynanan maçta bile sahaya çıkan oyuncular arasında hazırlık maçı oynamadan, birbirlerini sahada tanıyanlar oldu. Buna rağmen çok çalıştık. Oyuncularım çok deneyimli tecrübeli ve kariyerli oyuncular. Hep beraber çok güzel bir çalışma ortamı sağladık. Arkadaş gibiyiz çok net ve şeffafız. Yapmak istediklerimizi anlatıyoruz ve inandırıyoruz. Bazen çok yorulduklarını söylüyorlar eve gittiklerinde yataktan kalkamayacak olduklarını bile söyleyenler oluyor. Bunlara rağmen burada mutlu olduklarını söylüyorlar” şeklinde konuştu.



"Bu iyi sonuçların en büyük payı oyuncularıma aittir"

Kadro derinliği hakkında sorulan soruyu yanıtlayan Kartal şunları kaydetti:

"Bizim için en büyük kayıplardan bir tanesi Nduka’nın hemen hemen sezonu kapatması. Takım içinde rotasyon yapabileceğim bazı mevkiler var ama yapamıyorum. Çalışmalarımızdan asla taviz vermiyoruz. Onlarda zaten buna karşılık verebiliyorlar. Şuan takımın durumu çok iyi durumda. İstanbulspor bu ligin en çok koşan takımlardan bir tanesi. Buna rağmen kafa kafaya bir maç oldu. Kazanmayı hak eden bir galibiyet elde ettik. Bazı oyuncular sezon başı kamp dönemi geçirmedikleri için, sezon içinde biz hem kamp dönemi geçiriyormuşuz hemde haftalık rakip takımları hazırlıyormuşuz gibi hazırladık onları. Bu iyi sonuçların en büyük payı oyuncularıma aittir. İnşallah önümüzde kalan 7 maçı en az kayıpla atlatıp zirvenin içerisinde kalırız."

"Ölüm kalım maçı"

Pazar günü deplasmanda oynayacakları Eskişehir maçı ile ilgili olarak, bu ligde her maçın birbirinden zor olduğunu belirten Kartal, "Her takım birbirini yenebilecek güçte. Eskişehir takımı geçen sene playofftan dönen Süper Lige çıkmayı kıl payı kaçıran bir takım. Oturmuş bir kadroları var. Kendi taraftarları önünde oynayacaklar. Taraftarları aynı bizim taraftar gibi takımı ittiren bir güce sahip. Ön tarafta çok tecrübeli oyuncuları var. Bir sıçrama yapmak istiyorlar. Bu maça ölüm kalım maçı olarak bakıyorlar. Bizde de Pazartesi oynamanın verdiği bir sıkıntıyla beraber çok aşırı yorulan oyuncularımız var. Elimizden gelenin en iyisini yaparak kayıpsız şekilde yola devam etmek istiyoruz. En azından puan veya puanlarla ayrılmak istiyoruz" diye konuştu.



"Ankaragücü maddi ve manevi hak ettiği yere gelecektir”

Kulübün maddi durumu ile ilgili sorulan soruya ise pek içeriğe girmeden cevap veren Kartal, "Mesleki anlamda kurumlarımıza saygı duymak zorundayız. Bazı şeyler vardır söylenir, bazı şeylerde vardır söylenmemesi gerekir. Biz burada bir aile olduk. Ankaragücü’nün böyle bir kulüp olduğunu bilmiyordum. Ekonomik ve tesisleşme anlamında hep arka planda kalmış. Aslında en önde olması gereken bir kulüp. Geçmişten günümüze gelen büyük borçlar var. İnşallah bugünden sonra Ankaragücü maddi ve manevi anlamda hak ettiği yere gelecektir. Bazı oyuncularımı inanın Süper Lig’den isteyenler oldu. Biz çağırdık diye gitmediler, buraya geldiler. İmkanları her şeyi anlattık, çocuklar buna rağmen geldiler buraya" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: İHA