Potada Büyük Aile Buluştu

2017-2018 basketbol sezonunda Şehitkamil Belediye Spor Kulübü formasıyla parke üzerinde mücadele edecek olan 250’nin üzerinde lisanslı sporcu öğrenci, sezon açılış töreninde buluştu.

Potada yeni sezon hazırlıklarını büyük bir tempoyla sürdüren Şehitkamil Belediye Spor Kulübü sporcuları ve teknik ekibi, 2017-2018 sezonu açılış töreninde Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde bir araya geldi. Yeni sezonda kızlar ve erkekler kategorilerinde 12 farklı takımla parke üzerinde yerini alacak yeşil-siyahlı dev adamlar ve periler, tören esnasında sıklıkla takım olabilmenin önemine dikkat çekti. U11 kategorisinden A takımlara kadar farklı yaş gruplarında 250’nin üzerinde lisanslı sporcusuyla Gaziantep basketboluna renk katacak olan Şehitkamil Belediye Spor Kulübü’nde teknik ekibin en büyük hedefi basketbol branşı özelinde sportif faaliyetlerle uzun yıllar iç içe olacak topluma faydalı bireyler yetiştirmek olduğu açıklandı.

“Maç kazanmaktan çok daha önemlisi sporcularımızın kazanımları“

Türkiye Basketbol Federasyonunun 2017-2018 sezonunda altyapıda uygulayacağı özel kurallarla sporcuların her anlamda daha donanımla yetişeceğini, bu bağlamda yeşil-siyahlı kulüpte sporcuların nitelikli gelişimi adına yapılan çalışmaların çok daha önce başladığını ifade eden Şehitkamil Belediye Spor Kulübü Basketbol Branşı Baş Antrenörü Bülent Erdoğan, kısa bir süre sonra başlayacak yeni sezon öncesinde yaptığı değerlendirmelerde, “Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’nun ve değerli kulüp yönetimimizin büyük destek ve ilgileriyle büyük basketbol ailemiz adeta ikinci yuvamız olarak benimsediğimiz Atatürk Kültür ve spor Merkezinde bir araya geldi. Köklü kulübümüzün basketbol branşı adına önemli bir mazisi var. Geçtiğimiz sezonlarda Gaziantep’i yeşil-siyahlı formamızla layıkıyla temsil ettik. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu çizgimizi sürdüreceğiz. Maç kazanmaktan çok daha önemlisi çocuklarımızı, gençlerimizi her manada kazanabilmek. Tüm öğrencilerimizin spor kültürü ve ahlakıyla yetişmesini oldukça önemsiyoruz. Türkiye Basketbol Federasyonu, kısa bir süre sonra başlayacak olan 2017-2018 sezonu öncesine önemli düzenlemelere imza attı. Tüm bu yeni düzenlemeler ve kurallar sporcuların daha nitelikli yetiştirilebilmesi ve sporcu sağlığının korunması için. Biz Şehitkamil Belediye Spor Kulübü olarak bu çalışmalara çok daha önce start vermiştik. Staff ekibimizde yer alan tüm arkadaşlarımızla ortak gayemiz topluma duyarlı, faydalı yetenekli, azimli profesyonel sporcular yetiştirmek. Sezon boyunca parke üzerinde mücadele edecek olan tüm sporcularımıza, değerli antrenörlere, hakemlerimize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

“Bizde takım ruhu var“

Farklı forma stilleri ve renkleriyle Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde büyük bir aile tablosu çizen Şehitkamil Belediye Spor Kulübü sporcuları, yeşil-siyahlı formayı taşımaktan mutluluk duyduklarını belirttiler. İdareci ve antrenörleri başta olmak üzere tesislerde görev yapan personellerle, takım arkadaşlarıyla büyük bir uyum içerisinde çalıştıklarını ifade eden potanın dev adamları ve perileri takım olmanın önemine dikkat çektiler. Yeşil-siyahlılarda U16 erkek basketbol takımı sporcularından Ali Çalıkuşu, uzun yıllardır Şehitkamil Belediye Spor Kulübünde basketbol oynadığını, takım ruhunun var olduğu bir ekipte yer almanın sosyal hayatına olumlu etkilerinin olduğunu kaydetti.

Çalıkuşu, altyapılarda basketbol branşıyla ilgilenen tüm sporculara başarılar diledi.

Kaynak: İHA