Mehmet Özdilek Açıklaması'istediğimizi Aldığımızı Söyleyebilirim'

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, bu akşam alınan neticelerle grubun karıştığını söyleyerek, "Bu akşam alınan neticeler dört takımı da bu işe ortak etti. Maç öncesi söylemiştim; evimizde oynayacağımız Marsilya maçının anlam ifade edebilmesi için buradan alınacak sonucun çok önemli, kıymetli olduğunu söylemiştim. O anlamda istediğimizi aldığımızı söyleyebilirim" dedi.

Atiker Konyaspor Avusturya ekibi Salzburg deplasmanında golsüz beraberlikle ayrılarak UEFA’daki ilk deplasman puanını aldı. Karşılaşma sonrası Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bu akşam alınan neticeler sonucunda grubun karıştığını ve dört takımında bu işe ortak olduğunu belirterek, "Maç öncesi söylemiştim, evimizde oynayacağımız Marsilya maçının anlam ifade edebilmesi için buradan alınacak sonucun çok önemli, kıymetli olduğunu söylemiştim. O anlamda istediğimizi aldığımızı söyleyebilirim. Maç öncesi düşündüğümüz tüm senaryolarla maçta karşılaştık. Rakibi iyi analiz ettiğimizi düşünüyorum. Özellikle kendi evinde etkili oynayan kanatları iyi kullanan ve duran toplarda çok etkili olan bir takımla oynadık. Bu özellikleri ve etkinliği olan takıma karşı 90 dakika rakibe pozisyon vermeden maçı tamamladık. Oyuncu arkadaşlarımı yürekten tebrik ediyorum. Oynayan, oynamayan sonradan oyuna dahil olan tüm arkadaşlar sahada ne yapması gerektiğini iyi anlamış bir şekilde saha içerisinde oldular" dedi.

Maç öncesi takım düzeninde 4-5 değişiklik yaptıklarını aktaran Özdilek, "Önemli olan tüm oyuncaların pozitif anlamda buna reaksiyon vermesiydi. 90 dakika her iki takım açısından da üretkenlik anlamında kısır bir müsabakaydı. Bizim özellikle öne çıkışlarımızda final paslarımızda biraz daha dikkatli olsak, biraz daha ofsayda dikkat etsek, istediğimizi 3 puan olarak destekleyerek buradan dönebilirdik" diye konuştu.

"Ortaya konan mücadeleden son derece memnunum"

İkinci yarı itibariyle ilk 10 dakika rakipten biraz baskı yediklerini kaydeden Özdilek, "Ama ikinci yarının 15 dakikadan sonra tekrar oyunun içine müdahil olduk. Oyun içinde zaman zaman çıkarken ikinci bölgede gereksiz top kayıpları bizi sıkıntıya soktu. Bunlarla ilgili biraz daha çalışmamız gerekiyor, bu çok net. 6 gündür takımınla birlikteyim. Özellikle ofansif anlamda üretkenlik adına çok fazla çalışma imkanımız olmadı. Bu sezon başı itibariyle gelen bir sıkıntı bize. Bunu ümit ediyorum ki bu 15 günlük Milli Takım arasında biraz daha çeşitlendirebiliriz. Ama ortaya konulan mücadeleden son derece memnunum. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Konyaspor’un UEFA’da deplasmanda aldığı ilk puan. Bu da camia için bunun yanında ülke puanı için de çok önemli. Ama bizi en mutlu eden şey Marsilya maçının final havasına girmesi. Dolayısıyla bunu maç öncesi konuştuğumuzda oyuncularımıza çok net ifade ettik, bunun karşılığını da aldığımız için de son derece mutluyum. Tüm oyuncularımı ve camiamı kutluyorum. Bugün itibariyle de maçı bir kenara bırakacağız. Üç gün sonra tekrar ligde bir müsabaka oynayacağız. O maçın anlam ifade edebilmesi için de oradan istediğimizi alarak yolumuza sağlıklı bir şekilde devam etmek istiyoruz. Milli takım arasının bize o anlamda çok fayda getireceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA