Galatasaray-Gençlerbirliği Maçından Notlar

Sarıkırmızılı ekipte teknik direktör Tudor, Trabzonspor karşılaşmasına göre kadroda 4 değişiklik yaptı Kırmızı kart cezalıları Feghouli ve Ndiaye'nin yanı sıra yedek soyunan Selçuk İnan ile Martin Linnes'in yer almadığı ilk 11'de Belhanda, Serdar Aziz, Eren Derdiyok ve Rordrigues şans buldu Eren Derdiyok ve Gomis'in başlangıç 11'inde çıktığı Galatasaray, bu sezon ilk kez çift forvetle oynadı.

Süper Lig'in 11. haftasında Gençlerbirliği'ni ağırlayan Galatasaray'ın başlangıç kadrosundaki değişiklikler dikkati çekti.

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, ligde son oynanan ve 2-1 kaybedilen Trabzonspor müsabakasının ilk 11'ine göre 4 değişiklikle Gençlerbirliği maçında başarı aradı.

Trabzonspor maçında kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen Sofiane Feghouli ve Papa Alioune Ndiaye'nin yanı sıra Selçuk İnan ile Martin Linnes, Gençlerbirliği müsabakasının ilk 11'inde yer alamadı. Selçuk ve Linnes, karşılaşmaya yedekler arasında başladı.

Igor Tudor, bu 4 oyuncunun yerine Serdar Aziz, Garry Rodrigues, Younes Belhanda ve Eren Derdiyok'u başlangıç kadrosunda tercih etti.

- İlk kez çift forvetle sahada

Galatasaray, Gençlerbirliği karşısında iki golcüsünü birden sahaya sürerek, bu sezon ilk kez çift forvetle bir maça başladı.

Sarı-kırmızılı ekibin Gençlerbirliği müsabakası 11'inde hem Bafetimbi Gomis hem de Eren Derdiyok birlikte yer aldı.

Gomis, geride kalan 10 maçın tamamında olduğu gibi yine ilk 11'de yerini alırken, Eren Derdiyok ise ligde ilk kez başlangıç kadrosuna girmeyi başardı. Bu sezon süre almakta zorlanan Eren, geride kalan 10 maçın 7'sinde yedeklerden gelerek sahaya çıkmış ve sadece 75 dakika oyunda kalmıştı.

- Sahadaki düzen değişti

Teknik direktör Igor Tudor, sarı-kırmızılı takımın saha içi düzeninde değişiklikler yaptı.

Hırvat teknik adam, 3-4-1-2 dizilişiyle takımını sahaya sürdü. Savunmayı Maicon, Serdar Aziz, Denayer üçlüsünden oluşturan Tudor, orta sahada Mariano, Fernando, Tolga Ciğerci ve Rodrigues'i görevlendirdi. Forvet arkasında Belhanda forma giyerken, ileri ikili Eren Derdiyok ve Gomis'ten oluştu.

- Belhanda cezasını doldurdu

Süper Lig'in 9. haftasındaki Fenerbahçe derbisinde kırmızı kart gören Younes Belhanda, cezasını doldurarak formasına tekrar kavuştu.

Kırmızı kart cezası nedeniyle Trabzonspor müsabakasında oynayamayan Belhanda, Gençlerbirliği önünde takımdaki yerini aldı.

Öte yandan, Hakkari ve Diyarbakır'da şehit olan asker ve güvenlik görevlileri anısına müsabaka öncesi bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Kaynak: AA