Eskrimde Hafta Sonu Yoğunluğu

Türk sporcular, yarın ve 5 Kasım Pazar günü 3 ayrı organizasyonda mücadele edecek.

Türk eskrimciler, yarın ve 5 Kasım Pazar günü 3 ayrı organizasyonda madalya için mücadele edecek.

Türkiye Eskrim Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Eskrim Federasyonu tarafından Cezayir'de düzenlenecek Büyük Erkekler Kılıç Dünya Kupası'na Enver Yıldırım katılacak.

Enver Yıldırım, bu yıl 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda bronz, Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'nda ise gümüş madalya kazanmıştı.

- Avrupa Yıldızlar Circuit Turnuvası Bulgaristan'da

Avrupa Eskrim Konfederasyonu tarafından organize edilen Avrupa Yıldızlar Circuit Turnuvası, hafta sonu Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da gerçekleştirilecek.

Organizasyonda erkekler ve kadınlar kılıç kategorilerinde Umut Kaya, Özkan Zorlu Yıldırım, Burak Ağgez, Nisanur Erbil, Aylin Çakır ve Deniz Selin Ünlüdağ, Türkiye adına madalya arayacak.

Yıldız Erkekler ve Kadınlar Türkiye Şampiyonası da yarın ve 5 Kasım Pazar günü yapılacak. Samsun'da gerçekleştirilecek organizasyonda 239 sporcu mücadele edecek.

- Ukrayna'da kamp

Büyük kadınlar kılıç kategorisi sporcuları, 7-16 Kasım tarihlerinde Ukrayna'da kampa girecek.

Eskrim Milli Takımı Başantrenörü Valery Shturbabin gözetiminde başkent Kiev'de yapılacak büyükler Dünya Kupası hazırlık kampına, milli eskrimciler Fatma Zehra Köse, Deniz Selin Ünlüdağ, Iryna Shchukla Çiçek, Nisanur Erbil ve Aylin Çakır katılacak.

Kaynak: AA