Darıca'da Gençlik Buluşmaları Devam Ediyor

Darıca’da geçtiğimiz yıl başlayan “Gençlik Buluşmaları” bu yıl da devam ederken, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak programa katılarak gençlere motivasyon ve başarı konusunda tavsiyelerde bulundu.,

Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte konuşmacı Murat Yürük, gençlere "Üniversiteye Hazırlıkta Motivasyon ve Değişen Sistem" konulu seminer vererek, yeni sistem hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Salonu tamamen dolduran gençler merak ettikleri konular hakkında sordukları sorulara cevap aradılar. Program öncesinde ise üniversiteye hazırlanan gençler Kültür Merkezindeki "Ustalardan Seçkiler" isimli fotoğraf sergisini gezdiler.

Programda yaptığı selamlama konuşmasında öğrencilere öncelikle geleceğe yönelik hedeflerini belirlemeleri tavsiyesinde bulunan Başkan Karabacak, hedefe ulaşmak için çok çalışmak gerektiğinin altını çizdi. Darıca’da göreve geldikleri 2004 yılından bugüne kadar gençlere yönelik yaptıkları çalışmalardan bahseden Başkan Karabacak, “ülkeler başarıya ulaşabilmek için gençlere inanmalı ve onların yetenekleri doğrultusunda çalışmalarına yön vermelidir. Bizlerde gençlerimiz için önem arz eden birçok önemli projeyi hayata geçirdik. Biz inanıyoruz ki gençlere fırsat verilirse, elde edilemeyecek başarı yoktur. Çok basit bir örnek verecek olursak Darıca Belediyesi bünyesinde kurduğumuz Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü atletizm ve karate branşlarında, genç sporcularımız Avrupa ve Dünya şampiyonlarında altın madalyalar alarak ülkemize gurur yaşattılar. Bu gençlerimiz inanıyorum ki ileride ülke tarihine adını altın harflerle kazıyacaklardır” dedi.

Başkan Karabacak gençlere 15 Temmuz hain darbe girişimini de hatırlatarak, “15 Temmuz 2016 tarihinde devletimizin içine yerleşmiş hainlerin istikbalimize ve istiklalimize kastettiği darbe girişimi, halkımız tarafından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla bertaraf edilerek adeta yeniden bir kurtuluş destanı yazılmıştır. 15 Temmuz hain darbe girişiminin olduğu gece ve sonrasında milletçe çok zor süreçler yaşadık. Türkiye’de demokrasinin millet tarafından ne kadar özümsendiğini, milletimizin seçilmiş iradenin arkasında nasıl durduğunu hep birlikte gördük. O gün gencinden yaşlısına herkes vatanı için seferber oldu. Siz gençlerde bundan sonra ne pahasına olursa olsun aziz vatanımıza sahip çıkarak ülkemizi daha güzel yarınlara taşıyacaksınız Buna inancımız tamdır.” diyerek gençlere çok çalışmaları tavsiyesinde bulundu.

Kaynak: İHA