Kaman'da Basketbol Kursu

Kaman Gençlik Merkezinin açtığı basketbol kursunda gelecek vadeden gençlerin de olduğu 27 kişi eğitim alıyor.

Gençlik Merkezinde açılan kursa yoğun ilgi gösteren gençlere düzenli spor yapma ve kendilerini geliştirme imkanı veriliyor.

Basketbol antrenörü Gülşahan Akbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu tür kurslar ile öğrencilerin boş zamanlarını spor ile değerlendirmelerini ve kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını amaçladıklarını söyledi.

Kursa 12-17 yaş grubunda bulunan 27 gencin katıldığını aktaran Akbaş, "Spor denince ilçede hatta il genelinde akla sadece futbol geliyor. Basketbol oyunları bizde fazla popüler değil. Amacımız basketbol kültürünü de futbol izleme ve oynama seviyesine getirmek. Kursumuzda birçok başarılı sporcularımız var. Küçük yaşlarda olmalarına rağmen hem uzun boyları hem de fiziksel açıdan milli takıma yükselecek seviyede, geleceğin dev adamları olma yolunda birkaç arkadaşımız var. Onları spordan uzaklaştırmadan gelişimlerini devam ettirmeyi istiyoruz." dedi.

Kaman Gençlik Merkezi Müdürü Cengiz Arslan da, sporun her dalının ayrı bir keyif verdiğini dile getirerek, genç sporcular yetişmesi için yeni kurslar açmaya devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA