Dünya Şampiyonu Güreşçi Siirt'in Gururu Oldu

Dünya 23 Yaş Altı Güreş Şampiyonası'nda, kadınlar 48 kiloda altın madalya kazanan Demirhan: 'Siirt'i gururlandırdığım için çok mutluyum' Siirt Vali Vekili Kuş: 'Evin Demirhan ülkemizin gurur kaynağı oldu'.

Polonya'da düzenlenen Dünya 23 Yaş Altı Güreş Şampiyonası'nda 48 kiloda altın madalya kazanan Evin Demirhan, memleketi Siirt'in gururu oldu.

Vali Vekili Bünyamin Kuş, milli güreşçi Demirhan ve ailesi ile Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Hüssam Olgaç'ı makamında ağırladı.

Demirhan'ı başarısından dolayı kutlayan Kuş, başarılı sporcuya cumhuriyet altını hediye etti.

"Siirt ve ülkemiz adına bugün haklı bir gurur ve sevinç yaşıyoruz. Evin Demirhan hem bizim hem de ülkemizin gurur kaynağı oldu. Zorlu müsabakalar sonucunda dünya birincisi oldu. Siirt'ten böyle bir güreşçimizin çıkması, dünya şampiyonasında birinci olması milli gurur kaynağımız oldu." diyen Kuş, bu başarıda emeği geçen Demirhan ile ailesini, hocalarını ve Olgaç'ı tebrik ettiğini belirtti.

Kuş, bireysel sporlarda Siirt'in ciddi anlamda potansiyeli olduğunu dile getirerek, bunun sonuçlarını zaman zaman gördüklerini aktardı.

Demirhan'ın Türk bayrağını dalgalandırmasının onur verici olduğunu ifade eden Kuş, bu başarının devamını diledi.

Belediyeyi ziyaret eden Demirhan ve ailesi ile Olgaç'ı, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın da çiçekle karşıladı.

Taşkın, Demirhan'a 3 bin lira değerinde çek hediye etti.

Demirhan'ı başarısından dolayı kutlayan Taşkın, "Dünya çapında bayrağımızı en üst noktaya çıkarıyorsun. Anne ve babaya ne kadar teşekkür etsek azdır. Allah emsallerini artırsın. Güzel bir örnek oluyorsun genç kardeşliğimize." diye konuştu.

Demirhan'ı gençlerle buluşturmak istediğini anlatan Taşkın, başarının devam etmesi dileğinde bulundu.

Demirhan da "Siirt'i gururlandırdığım için çok mutluyum." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA