3. Uluslararası Mersin Maratonu'na Doğru

Maraton süresince trafiğe kapatılacak yollar duyuruldu.

İçel Valiliğinin himayesinde, Büyükşehir Belediyesi tarafından, Atletizm Federasyonunun desteğiyle 3 Aralık'ta düzenlenecek maraton için hazırlıklar tamamlandı.

Belediyeden yapılan açıklamada, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları adına 2 Aralık Cumartesi günü saat 22.00'den itibaren maratonun gerçekleştirileceği güzergahlar üzerine araç park edilmemesi istendi. Aynı gün saat 22.00 itibariyle maraton güzergahlarında Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerekli çalışmaların başlatılarak, park yapan araçların kaldırılacağı duyruldu.

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Uluslararası İçel Maratonu kapsamında, 3 Aralık Pazar günü parkur güzergahı trafiğe kapalı olacak. Maraton kapsamında 42, 15 ve 5 kilometre halk koşusu, çocuk maratonu parkuru ve özel sporcular parkuru ile tekerlekli iskemle yarışları yapılacak.

Maratonun 3 Aralık Pazar günü saat 9.00'da start alacak 42 kilometre 195 metre koşusu ile birçok engelli sporcunun yer aldığı tekerlekli iskemle yarış koşusunun parkur güzergahı Forum Alışveriş Merkezi'nden başlayacak.

Tulumba Köprüsü istikametinde ilerleyen parkur, Hilton Kavşağı’ndan sağa dönerek Adnan Menderes Bulvarı boyunca devam edecek.

Babil Kavşağı’ndan Viranşehir’e dönüş yapacak koşucular, İçel Anadolu Lisesi’nin önünden geçip, Soli Center’dan dönüş yaparak aynı güzergahı kullanacak. Viranşehir sahilinden devam edecek olan koşucular, tekrar Adnan Menderes Bulvarı’ndan çıkıp sahil şeridi boyunca giderek, Ahmet Taner Kışlalı Köprüsü’ne ulaşacak. Köprüden dönüş yapan sporcular, İsmet İnönü Bulvarı, Cumhuriyet Alanı, Çamlıbel, Tulumba Köprüsü, Güleryüz Kavşağı’nı geçtikten sonra 100 metre ilerleyerek, 1. Cadde üzerinden Forum Alışveriş Merkezi’ne yönelecek.

Sporcular, İtfaiye Kavşağı’ndan dönerek Forum Alışveriş Merkezi’nde yer alan bitiş noktasına ulaşacak.

Yine Forum Alışveriş Merkezi’nden saat 9.10'da başlayacak 15 kilometre koşusu ise Tulumba Köprüsü istikametinde ilerleyecek. Hilton Kavşağı, İsmet İnönü Bulvarı’nı takip eden parkur, Cumhuriyet Alanı, Çamlıbel, Tulumba Köprüsü, 1. Cadde güzergahında ilerleyecek. Buradan Forum Alışveriş Merkezi’ne yönelen parkur, İtfaiye Kavşağı’ndan dönerek Forum Alışveriş Merkezi’nde son bulacak.

Her yıl İçelliler tarafından yoğun bir katılımın sağlandığı 5 kilometre halk koşusu saat 10.00'da Forum Alışveriş Merkezi’nden start alacak. Tulumba Köprüsü istikametinde ilerleyecek parkur, Hilton Kavşağı'ndan sağa dönerek Adnan Menderes Bulvarı boyunca devam edecek. Halk koşusu parkuru, İçel İdman Yurdu Meydanı ve Beşiktaş Meydanı geçildikten sonra Yunuslu göbekten sağa dönerek Dumlupınar Lisesi önünde son bulacak.

Bu yıl geçen yıllardan farklı olan parkurlara eklenen çocuk maratonu parkuru ve özel sporcular parkuru Forum Alışveriş Merkezi’nden başlayacak ve ilk göbekten dönüş yapan sporcular bitirişi yine aynı yerde yapacak.

Bu arada Maraton Fuarı, 1-2 Aralık tarihlerinde Forum Alışveriş Merkezi’nde yapılacak. Maraton katılımcıları, göğüs numarası, çip, tişört ve çantalarını Maraton Fuarı’nda temin edebilecek. Maraton Fuarı’nı tüm ziyaretçiler ücretsiz olarak gezebilecek ve yarış malzemeleri Maraton Fuarı dışında başka hiçbir yerde ve zamanda dağıtılmayacak.

Ayrıca başka bir sporcu adına yarış kitini almak isteyen yarışmacılar, yarış kitini alacakları sporcu veya sporculara ait kimlik fotokopilerini yanlarında getirerek, yarış kitlerini edinebilecek.

Kaynak: AA