Kocaelispor'un Maliye Borçları Kapatıldı

TFF 3. Lig takımlarından Kocaelispor'un kamuya olan borçlarının en büyük dilimini oluşturan ve yapılandırma kapsamında 28 milyon liraya düşen maliye borçları ödendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, İzmit'teki bir otelde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, belediye olarak Kocaeli'nin marka bir şehir olduğunu düşündüklerini söyledi.

Kocaelispor'un kentin önemli bir değeri ve markası olduğunu vurgulayan Bayram, bu noktada kulübün yaşatılması, parlatılması için Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun öncülüğünde bir çalışma yapıldığını kaydetti.

Bayram, bugün yapılan 28 milyon liralık ödemeyle Kocaelispor'un maliyeye olan borçlarının kapatıldığını belirterek, "Önümüzdeki kısa süre içerisinde Kocaelispor'un SSK'ya olan borçlarını da kapatacağız. Böylece Kocaelispor'un kamuya olan borçlarını reklam anlaşması şekliyle kapatmış olacağız." diye konuştu.

Kocaelispor'un ulusal ve uluslararası alanda başarılı bir takım olmasını istediklerini dile getiren Bayram, bu noktaya gelinmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, bir daha bu tür sıkıntıların yaşanmamasını diledi.

Bayram, bugüne kadar Kent Konut aracılığıyla 15 milyon 100 bin lirası Kocaeli Eğitim Vakfı'na (KEV), 23 milyon 923 bin lirası vergi dairesine, 2 milyon 610 bin lirası belediye ve İSU'ya olmak üzere toplam 41 milyon 633 bin lira ödeme yapıldığını, gelecek günlerde de SSK'ya olan borçların kapatılması için 3 milyon lira civarında ödeme yapılacağını kaydetti.

- "Kulüp için gerçekten bir milat"

Kocaelispor Kulübü Başkanı Bahri Yavuz, bugün borçsuz, üretebilen, kendi ayakları üzerinde durabilen, geleceğin Kocaelisporunun temellerini attıklarını belirtti.

Hedeflerine tam olarak ulaşabilmeleri için önlerinde uzun ve çetin yollar bulunduğunun bilincinde olduklarını vurgulayan Yavuz, "Kocaelispor sevdalısıyız. Koltukta olalım ya da olmayalım, her zaman Kocaelispor'un yanında olacağız. Temeli öyle sağlam tutacağız, öyle bir kulüp yapısı oluşturacağız ki Kocaelispor ilelebet yaşayacaktır." ifadelerini kullandı.

Göreve geldiklerinden beri kulübün kasasına kayıt dışı tek kuruş dahi girmediğini ve çıkmadığını, aylık ortalama 100'er bin lira vergi ve SGK ödemesi yapıldığını belirten Yavuz, "Bugün Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki, Kent Konut'un aracılığıyla kamu borçlarımızın en büyük dilimi olan 70 milyon liraya yaklaşan, yapılandırmayla 37 milyon liraya inen ve peşin ödemeyle 28 milyon liraya kapanan vergi borcumuzu ödedik. Kulüp için gerçekten bir milat. Bu kulüp bundan sonra bu günleri tekrar yaşamamak için aynı şekilde yönetilmek zorunda." şeklinde konuştu.

Yavuz, bir gazetecinin "Transfer yasağı kaldırılacak mı?" şeklindeki sorusunu, şöyle yanıtladı:

"Önümüzde bir süreç var ve bu süreci şehirle yürütmemiz gerekiyor. Yaklaşık 12-13 milyon lira futbolcu ve teknik adam borcumuz var, 10 milyon lira civarında da piyasa borcumuz var. Bunlara faiz ve avukatlık ücretleri hariç, yani 25 milyon lira civarında bir borç var. Bu 25 milyon liralık borç için 10-12 milyon liralık da bir bütçemiz çıkıyor maksimum.

Burada şunu gözetmek zorundayız. Döneceğiz, diyeceğiz ki 'Bütçemiz yüzde 30'a yetiyor, yüzde 30 ödeyeceğiz.' diyeceğiz ama bu bir süreç. Lütfen hiç kimse akşamdan sabaha bunu beklemesin. Tabii ki transferi açmamız gerekiyor ama bu koştura koştura yapılacak bir iş değil, bir planlama dahilinde ve hepsinden önemlisi kulübün menfaatlerini gözetecek şekilde yapmamız gerekiyor. 'Transferi yarın sabah hemen açıyoruz.' dediğimiz noktada bize 25 milyon lira da yetmez."

Kaynak: AA