İZVAK Yönetim Kurulu Başkanı Erten Açıklaması

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erten, kentte yapılması planlanan statların tamamlanmasının ardından futbol severler modern statlarda maç izlemenin keyfine varacaklarını söyledi.

Erten, vakıf binasında düzenlediği basın toplantısında, geçen sezon Göztepe'nin Süper Lig'e, Altay'ın TFF 2. Lig'e çıkmasının kulüplerde ve camialarda büyük bir sinerji oluşturduğunu söyledi.

Statların sadece haftada bir kez 22 kişinin futbol oynadığı alanlar olmadığını kaydeden Erten, şöyle konuştu:

"Statlar, sosyalleşme ve eğlence alanlarıdır. Ailece keyif alınması gereken alanlarıdır. İzmir kulüpleri zaman geldi, iç saha maçları için bile deplasmana gittiler. Artık İzmirli futbolseverler, modern statlarında maç izlemenin keyfini yeniden keşfedecekler. Daha fazla kadın ve çocuğumuzu tribünlerde göreceğimiz günlerin hayalini kuruyoruz."

Kentte devam eden stat projeleriyle ilgili de bilgi veren Erten, Alsancak Stadı projesine misafir takımlar için kale arkası tribün yapımının eklendiğini kaydetti.

Otopark tartışması yaşanan ve Konak Belediyesi tarafından inşaat ruhsatı verilmeyen Alsancak Stadı'nın altına otopark yapılmasının teknik olarak mümkün olmadığını aktaran Erten, stadın yanında imar planında görünen otoparklar olduğunu söyledi.

Erten, mevcut stat projelerinin bitirilmesinin ardından Atatürk Stadının şehir stadı olarak yeniden inşa edilmesi için çalışma yapacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA