Diyarbakır Sağır Ve Dilsizler Futbol Takımı 2. Lig'e Terfi Etti

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen 2 Lig’e terfi maçları düzenlendi. Kura sonucu Siirt İşitme Engelliler ile eşleşen Diyarbakır Sağır ve Dilsizler Futbol Takımı zorlu geçen karşılaşmadan galip ayrılarak 2. Lig’e terfi etmeyi başardı.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen 2. Lig’e terfi maçları Malatya Yeşilyurt’ta düzenlendi.

Federasyon tarafından gerçekleştirilen kurada Diyarbakır Sağır ve Dilsizler Futbol Takımıyla, Siirt İşitme Engelliler Futbol Takımı eşleşti. Saat 15.00’da başlayan karşılaşma 2-2 sona erdi. Verilen uzatma dakikalarında da sonuç değişmeyince penaltılara geçildi. Penaltılarda rakibini 5-4 yenen Diyarbakır Sağır ve Dilsizler Futbol Takımı, 2. Lig’e yükselen taraf olmayı başardı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Diyarbakır Sağır ve Dilsiz Hakları Eğitim Kültür Derneği ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Demir, “Spor kardeşliktir dostluktur, çocuklarımızın şiddetten uzaklaşmaları için spor şarttır. Bu gençlere daha çok sahip çıkmamız gerekiyor. Her insan spor yapmalı erken yaşta yoksa sonu ya toprak ya yatak olur. Spora vereceğimiz mana, gençliğe vereceğimiz mananın öz kardeşidir. Bu konuda hiç bir desteğini esirgemeyen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Attila’ya sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA