Kadına Şiddete Karşı Balonlu Eylem

Denizli Soroptimistik Kulübü üyeleri, "Cinsiyete Dayalı Şiddete Karşı Harekete Geç" kampanyasına destek vermek amacıyla turuncu renkli balonları gökyüzüne bıraktı.



Merkezefendi ilçesi Yenişehir Mahallesi Yunus Emre Parkı'nda bir araya gelen kulüp üyeleri, burada etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlara turuncu balon, atkı ve bere dağıtıp, çay ve simit ikram etti.

Daha sonra kadınlar tırnaklarına turuncu ojeler sürüp, 3 kilometrelik alanda bisiklet kullandı.

Etkinlikle ilgili konuşan Kulüp Başkanı Jülide Keleş Yarışan, amaçlarının kadına karşı şiddetin son bulmasını sağlamak olduğunu belirterek, 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü'nü en anlamlı şekilde kutlamaya çalıştıklarını söyledi.

Yarışan, amaçlarının kadına karşı şiddetin insan hakları ihlali olduğunu herkesin anlamasını, kabul etmesini ve bu konuda mücadele etmesini sağlamak olduğunu ifade ederek, düzenledikleri etkinliğe 34 sivil toplum kuruluşunun destek verdiğini hatırlattı.

Erkek ve kadınların ortak mücadelesinin sonucu kadına şiddetin son bulacağını belirten Yarışan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Turuncuyu seçme nedenimiz parlak rengiyle aslında güneşin bize verdiği umudu, parlak bir geleceğe vereceğimiz mücadeleyle ulaşacağımızı simgeliyor. Etkinliğimizde erkekler de yer alıyor. Verdikleri destekten öte onlar bizim paydaşlarımız. Toplumsal bir mücadele olmak zorunda. Kadın ve erkek şiddete karşı mücadele edersek başarıya ulaşabileceğiz. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği ya da ayrımcılığı kadın yada erkeğe özgü bir şey değildir. Tüm toplumu ilgilendirir. O yüzden bu mücadelede hep birlikteyiz."

Açıklamanın ardından etkinliğe gelenler ellerindeki turuncu balonları gökyüzüne bıraktı.

Kaynak: AA