Igor Tudor Açıklaması 'Bugün 1,5 Puan Kazandık'

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, Alanyaspor karşılaşmasının ardından soruları yanıtladı. Tudor, yalan haber yazan basın mensuplarını hedef göstererek, “Bugün 1,5 puan kazandık. Başakşehir’e karşı kazansaydık 3 puan mı kazanacaktık” ifadelerini kullandı.

Aytemiz Alanyaspor karşısında 2-0 kazanan Galatasaray’da Teknik Direktörü Igor Tudor, karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında gazetecilere hedef aldı. Basın mensuplarının sayısının az olduğunu gören Tudor, “Eğer kaybetseydik, 50 kişi olurdu. Biraz önce yaptığım röportajda bugün 1,5 puan kazandığımızı söyledim. Çünkü siz öyle bir algı oluşturuyorsunuz ki, bugün kazanılan galibiyet 1,5 puan kazandırıyor, Başakşehir maçında galibiyet 3 puan kazandırıyor. Bazı arkadaşlarıma şunu söylüyorum, sizdeki problem, sahte bir hikaye oluşturuyorsunuz. Bir anda bir kahraman ortaya çıkarıyorsunuz, sonra yerin dibine sokuyorsunuz. Ya siyah, ya beyaz. Ama biz tiyatro ya da sinemada değiliz. Çalışıyoruz, terliyoruz, kazanmak için her şeyi yapıyoruz. Ama öyle bir havaya sokuluyor ki, bir yenilgiden sonra sanki ligi kaybediyoruz” diye konuştu.



“Şampiyon son 3 maçta belli olur”

5 hafta sonunda medyanın Galatasaray’ı şampiyon ilan ettiğini belirten Tudor, “Sizler 1 yenilginin ardından ligi kaybettiğimizi ilan ettiniz. Beni kötü adam olarak ilan ettiniz. Ama sonra da burası Türkiye diyorsunuz. Bunu yapan sizlersiniz. Aslında daha içler acısı bir durum var. Beni kötü hoca olarak lanse ediyorsunuz ama şu anda Galatasaray lider. Sizin hayatınızda durum bu ama gerçek futbol hayatında durum bu. Ben ne siyahım ne de beyaz. 1 maçta kötü hoca olamam. Galatasaray da 1 maçta ligi kaybetmez. İlk haftalarda da şampiyonun son 3 maçta belli olacağını söylemiştim. Yine aynı fikirdeyim. Sistemle ilgili yorumlarınız var. Gençlerbirliği önünde 5-1 kazandık, sistemle ilgili kimse bir şey demedi. Başakşehir’e gittik ve 5-1 kaybedince çift forvetle sahaya çıktığımızı yazdılar” dedi.



“10 tane Messi mi getirdik”

Ayhan Akman’ın eleştirilmesi hakkında da konuşan Tudor, “Diğer taraftan Ayhan hocanın bana çok şey söylemediğini yazıyorsunuz. Ayhan Akman mükemmel bir kişilik ve mükemmel bir futbol adamı. Bunları yaptığınız zaman Ayhan Akman’ı bitirmeye çalışıyorsunuz. Sizlere göre bizler sinema aktörüyüz. Öyle bir hava oluşturuluyor ki, size göre aktörler sürekli değişmeli ve şov devam etmeli. 2 hafta önce mükemmel bir hocaydım ve bir anda değiştim. Ayhan hoca, takım arkadaşlarımız ve herkes bu yarışın içinde ter akıtıyor. Başakşehir’in 1 maçı eksik ama 3 puan öndeyiz, Beşiktaş’tan 6 puan öndeyiz. Ama öyle bir ortam oluştu ki, bugün kaybetseydik, size göre ben ayrılıyordum. Bu kesinlikle bana ve ekibime sıfır saygı anlamındaydı. Haklı olduğumu biliyorsunuz. Siz de bir şeyleri değiştirin ve sahada işimizi yapmamıza engel olmayın. 10 tane yeni oyuncu getirdik. 10 tane Messi getirdik de, 5 maç sonra şampiyon mu olacağız. 5 maçta bu havaya soktunuz. Ama geçen hava soktuğunuz hava tam tersi. Haklı olduğum için saygılıyım sizlere karşı” açıklamasında bulundu.

“Östersunds rezil bir takım olsa gruptan çıkabilir miydi?”

Takımda herhangi bir sistem değişikliği olmadığını söyleyen Tudor, “Sadece Fenerbahçe karşısında ilk 20 dakika 3’lü savunma yaptık. Trabzon’da 4-3-3 oynadık. Başakşehir’de biraz değişiklik yaptık çünkü eksiklerimiz vardı. En önemlisi takvim. İlk başta daha kolay maçlarımız vardı, son dönemde daha zor maçlara çıktık. Herhangi bir kriz yok ortada. Eğer olsaydı, Gençlerbirliği’ne 5 gol atamazdık, bugün 20 şut çekemezdik. Östersunds’u örnek vereceksiniz, burada beni herkesin öldürmesi gerekiyor. Östersunds’u çok kötü bir takım gibi gösterdiniz ama şu anda Östersunds gruptan çıktı. Gazeteci olmak, bunu en iyi şekilde yorumlamak gerekir. Bu kadar rezil bir takımsa, Athletic Bilbao’ya karşı kazanamaz ve gruplardan çıkamaz. Mesela Beşiktaş maçı inanılmaz bir maç olacak. Hayati bir maç gibi yansıtılacak. ama bakıldığı zaman bu maçtan sonra 20 maç daha var. Yine ligin şampiyonu son 3 maçta belli olacak. Ama sizin için bu haber değeri taşımıyor” ifadelerini kullandı.

“Başkan Florya’ya her hafta geliyor”

Dursun Özbek’in her hafta Florya’ya geldiğini söyleyen Tudor, “Kazansak da kaybetsek de bize yakın bir başkanımız var. Zeki bir başkanımız var. Hocasına destek veriyor. Ne zaman ki hocayla yolları ayırması gerektiğini düşündüğü ana kadar desteğini veriyor. Bu çok normal. Fikir alışverişinde bulunuyoruz. Neyi iyi, neyi kötü yapıyoruz diye konuşuyoruz. Başkan ne zaman bu takımı kontrol edemediğimi düşünürse o zaman teşekkür edip yolları ayırır. Her hafta gelir Florya’ya. Başakşehir mağlubiyeti gerçekten kabul edilemez kötü bir mağlubiyet. Benim ve oyuncularımın canını yaktı. Başakşehir maçını kaybedebilirsiniz. Bu normal. Geçen sene son dakikaya kadar şampiyonluk yarışı veren bir Başakşehir var. Trabzon’a gidip de kaybedebilirsiniz. Şu anda 3 puan öndeyiz. Konuştuğumuz takımlar ikinci yarıda bizim sahamıza gelecekler. O zaman da ev sahibi avantajıyla kazanma şansımız daha da artacak. Başakşehir maçını dikkatli şekilde analiz ederseniz yüzde 50 gibi bir maçtı. Rakibin 5 şutu var ve 5 golü var. Ama ben kendimi de oyuncuları da eleştiriyorum. Bireysel hatalar yaptık. Onlar bireysel hataları minimum seviyede yaptılar ve bu şekilde galibiyet geldi. Sistemimizden dolayı yenilmedik. Eren Derdiyok’la sahaya çıktım, altyapıdan bir forvetle oyuna başlamadık. Rakibimiz daha az hata yaptı” diye konuştu.

Tudor son olarak Emre Akbaba’yla ilgili herhangi bir talebinin olmadığını söyleyerek, “Mutlaka sizin aranızda çok doğru insanlar var. Güçlü bir giriş yaptığım için özür diliyorum. Bu konuşma doğru olmayanlaraydı” diyerek basın toplantısın tamamladı.

Kaynak: İHA