Buz Hokeyinde Gözler Dünya Şampiyonası'nda

20 Yaş Altı Buz Hokeyi Milli Takım Antrenörü Çıtak: 'Dünya Şampiyonası'ndaki rakiplerimizin çoğunu tanıyoruz, zorlu karşılaşmalar oynanacak' 'En üst noktadaki ülkelere yaklaşmak, aradaki farkı kapatmak için birçok proje üretmeliyiz'.

BUĞRA ERSAVAŞ - 20 Yaş Altı Buz Hokeyi Milli Takımı Antrenörü Yücel Çıtak, Sırbistan'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Çıtak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2018'in ilk ayında organize edilecek Dünya 20 Yaş Altı Buz Hokeyi Şampiyonası hazırlıklarını sürdürdüklerini ifade ederek, kampların verimli geçtiğini söyledi.

İlk kampı İzmir'de ikincisini ise Ankara'da yaptıklarını belirten Çıtak, "Aralık ayında şampiyona öncesinde son kampımızı yapacağız. İlk etapta oyuncuların fiziksel durumlarına ve gelişimlerine yönelik çalışmalar gerçekleştirdik. Geçen senenin kadrosundan yaşları nedeniyle 8-9 oyuncu değişti. Kadromuza, 18 ve 19 yaş altı takımlarından yeni takviyeler yaptık. Şampiyonaya ne şekilde gideceğimiz ve hangi taktiklerle mücadele edeceğimize yönelik çalışmaları da son kampımızda hayata geçireceğiz." diye konuştu.

Şampiyonada ev sahibi Sırbistan'ın yanı sıra Meksika, Belçika, İspanya ve Hırvatistan ile karşılaşacaklarını vurgulayan Çıtak, şöyle devam etti:

"Dünya Şampiyonası'ndaki rakiplerimizin çoğunu tanıyoruz, zorlu karşılaşmalar oynanacak. Ancak çekinecek bir durumda değiliz. Federasyon tarihinde bir üst tura yükselen ilk 20 Yaş Altı Milli Takımı biziz. Her sene gelişen bir takımız. Çocukların fiziksel gelişimlerinin yanı sıra mental olarak da sorunlarıyla ilgilenebilecek bir antrenör kadrosu oluşturuyoruz. Sporcuların, okul hayatlarında bile negatif bir durum yaşanmaması üzerine programlama yapıyoruz. Antrenmana gelen çocuğun, gireceği sınavın endişesini yaşamaması lazım."

- "Çıtayı her zaman yüksek tutuyoruz"

Yücel Çıtak, milli takımlarda hiçbir zaman mevcut klasmanda kalmayı hedeflemediklerini, her zaman bir üst klasmana çıkmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Şampiyonadaki rakiplerinden Meksika ve Belçika ile başa baş bir mücadele sergileyeceklerini anlatan Çıtak, "Grubumuzda bir rakibimize kuracağımız üstünlük, klasmanda kalmamıza yeterli olacak ancak biz buna yönelik hareket etmiyoruz. Çıtayı her zaman yüksek tutuyoruz. Bir rakibi altımıza aldıktan sonra elde edilecek her galibiyet bizi madalyaya yaklaştırır. İspanya ve Sırbistan konusunda biraz soru işaretlerimiz var, gerçekten güçlü ekipler. Yine de mücadele edemeyeceğimiz takımlar olduklarını düşünmüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

- "Üst gruplar için mücadele etmeliyiz"

Çıtak, buz hokeyinde klasmanlar arasında ciddi güç farkının bulunduğunu ve bunun kapanması için uzun bir zamana ihtiyaçları olduğunu ifade etti.

ABD, Rusya, Kanada, Finlandiya gibi ülkelerle oynama gibi bir hedef belirlemenin şu an için gerçeği yansıtmayacağının altını çizen Çıtak, şunları kaydetti:

"Yine bu ülkelerin de yer aldığı klasmana yükselmek istiyoruz. Uzun vadedeki hedefimiz ilk 16 ülke arasına girebilmek. Bunu başarmak zorlu bir süreçten geçmeyi gerektiriyor. Şimdilik kısa vadeli hedeflere bakmalıyız. Üst klasmanlara yükselmek her sene elde edilecek başarılar değil. Mevcut kazançları koruyarak üst gruplar için mücadele etmeliyiz. Altyapıyı da istediğimiz duruma getirdiğimiz zaman, üst gruplara çıkmak zor olmayacak. En üst noktadaki ülkelere yaklaşmak, aradaki farkı kapatmak için birçok proje üretmeliyiz. Bu ülkelerin sistemleri nasıl işliyorsa, biz de ona yakın bir sistem oluşturmak zorundayız."

Kaynak: AA