Uluslararası Snowboard Dünya Kupası'na Doğru

Uluslararası Kayak Federasyonu tarafından organize edilen Snowboard Dünya Kupası'nın final etabı 3 Mart 2018'de Erciyes Dağı'nda gerçekleştirilecek Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik: 'Şehir olarak, dünyaya Erciyes Dağı'nı tanıttığımız için mutluyuz. Artık şehirler yarışıyor, ülkeler yarışmıyor. Erciyes bizim için bir imkan oldu' Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Yarar: 'Yaz ve kış olimpiyatlarında 1 tane madalyamız yok. Hedefimiz bunu başarmak'

Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) Snowboard Dünya Kupası'nın final etabı 3 Mart 2018 tarihinde Erciyes Dağı'nda gerçekleştirilecek.

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin Levent'teki merkezinde düzenlenen tanıtım toplantısına Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı ile organizatör firma Playmaker Ajans Başkanı Kerem Mutlu katıldı.

Ford'un isim sponsorluğunda gerçekleşecek FIS Snowboard Dünya Kupası'nın final etabı, dünyanın en iyi 120 snowboard sporcusunun Dünya Şampiyonluğu mücadelesine sahne olacak.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, organizasyon için çok fazla yatırım yaptıklarını ve kendileri için önemli olduğunu belirterek, "Sporun birçok dalını her yerde yapabilirsiniz. Ama kayak öyle değil. Yapılması için mükemmel bir dağ ve kar olması lazım. Kış boyu yağan kar, kayak sporu için elverişlidir. 200 milyon avroyu geçen bir yatırım yaptık. Bunları yaptıktan sonra dağı tanıtmaya başladık. İleride hedefiniz kış olimpiyatları ise, öncesinde dünya ve Avrupa kupalarının yapılmış olması gerekiyor. İlk sene Avrupa Kupası yaptık, iki kez dünya kupası yaptık. Şehir olarak, dünyaya Erciyes Dağı'nı tanıttığımız için mutluyuz. Artık şehirler yarışıyor, ülkeler yarışmıyor. Erciyes bizim için bir imkan oldu. Önümüzdeki yıllarda daha iyi yapmayı umuyorum." ifadelerini kullandı.

Organizasyonu 4 senedir istikrarlı bir şekilde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Yarar, şunları kaydetti:

"Dünya Kupası almak Türkiye'nin kış pazarının gelişmesine sağlamak için bu organizasyon çok önemli. 2014 yılında başkan olarak seçildiğimde İstanbul'da Dünya Kupası organizasyonu yapmıştık. Kayseri sürekli bir yatırım ve dünya en hızlı gelişen kayak bölgesi olma yolunda. Yapmış olduğumuz organizasyon çok başarılı olduğu için dağlarımızda dünya kupası yapma şansımız oldu. Bu kupaya 19 ülkenin ve 100'den fazla sporcunun gelmesi kolay değil. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 2026 Kış Olimpiyatları'na aday olacağımızı açıkladı. Böyle gelişmenin olması gurur verici. Altyapıda da yatırımlara devam ediyoruz. Yaz ve kış olimpiyatlarında 1 tane madalyamız yok. Hedefimiz bunu başarmak. Senelerdir kış olimpiyatları es geçilmiştir. Kayseri ile beraber harekete geçilmesini istiyoruz."

Murat Cahid Cıngı ise Snowboard Dünya Kupası'nın hem Kayseri'nin hem de Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayacağını söyleyerek, "Tarihi günler yaşıyoruz. Altyapımız sağlam ve bizde bunun meyvelerini yiyoruz. Altyapınız sağlam olmazsa, pistleriniz uluslararası düzeyde değilse bu yarışları almanız hayal olur. Şehre ciddi vizyon katacak bir organizasyon olacak. 2015 yılından beri sportif aktivitelerde halkımız ve dünyaya Erciyes'in hedeflerini anlatmaya çalıştık. Dünyaya açılma yönünde ilerliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA