Fatih Altaylı'ya 'Aziz Yıldırım'a Hakaret' Davasında Beraat

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Yıldırım'a 'basın yoluyla hakaret ettiği' iddiasıyla yargılanan Fatih Altaylı'nın beraatine karar verildi Altaylı'nın avukatı Aydınoğlu: 'Kamuya mal olmuş bir kişi olması nedeniyle müşteki bu tür ağır eleştirilere katlanmak mecburiyetindedir'.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a "basın yoluyla hakaret ettiği" iddiasıyla yargılanan gazeteci Fatih Altaylı'nın, suç unsuru oluşmadığından beraatine karar verildi.

İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık Fatih Altaylı ve müşteki Aziz Yıldırım katılmazken tarafları avukatları temsil etti.

Duruşmada bilirkişi raporunun mahkemeye ulaştığı belirtilerek, raporda, "söz konusu sözlerin Twitter'da yazan kişiye ait olduğu ancak müştekiye söylenmediğinin" bildirildiği tutanağa geçirildi.

Bilirkişi raporunun denetlenmesi ve mahkemece gözlemlenmesi için incelenen DVD duruşma salonunda izlenildi. Görüntülere göre, Fatih Altaylı'nın "Twitter'a baktım da" şeklinde başlayan konuşmasında, Twitter'daki kişiye hitaben, "zeka özürlü adam" dediği, sonrasında ne demek istediğini açıklar şekilde izahat yaptığı ve son olarak yine "zeka özürlü adam" diyerek lafını bitirdiği belirtildi.

- "Müşteki, ağır eleştirilere katlanmak zorunda"

Müşteki Yıldırım'ın avukatı Abdurrahim Erol, bilirkişi raporunu kabul etmediğini anlatarak, "Biz sadece 'zeka özürlü adam' sözü değil diğer hususlarda da hakarete uğradığımızı düşünüyoruz. 'FETÖ'cülerle iş birliği yaptığını' söylemek bile başlı başına bir hakarettir. Ayrıca sanık, 'zırvalıyor' şeklinde başka kelimeler de kullanmıştır. " dedi.

Sanık avukatı Emine Rezzan Aydınoğlu ise rapor ve incelenen video hakkında bir diyeceklerinin olmadığını beyan ederek, "Müvekkilimin 'zeka özürlü' kelimesini müştekiye söylemediği bellidir ve müştekiyi FETÖ'cülükle suçlamamıştır. 'FETÖ'cüleri kulübe aldığını' söylemiştir. Bu bir ağır eleştiridir. Kamuya mal olmuş bir kişi olması nedeniyle müşteki bu tür ağır eleştirilere katlanmak mecburiyetindedir." ifadesini kullandı.

- Beraat kararı

Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme, sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret suçunu işlediği iddiasıyla yargılanan Fatih Altaylı'nın, isnat edilen suç unsurları oluşmadığından beraatine hükmetti.

İddianamede, sanık Altaylı'nın "basın yoluyla hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyordu.

Kaynak: AA