Pistte 2017'Nin Şampiyonu İzmir'de Belli Olacak

Otomobil sporlarında 2017 Türkiye Pist Şampiyonası'nın 5. ve son ayak yarışları hafta sonu İzmir'de yapılacak

Otomobil sporlarında 2017 Türkiye Pist Şampiyonası'nda sezonun 5. ve son ayak yarışları İzmir'de gerçekleştirilecek.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonundan (TOSFED) yapılan yazılı açıklamada, İzmir Ülkü Yarış Pisti'nde 25 Kasım Cumartesi günü idari ve teknik kontrolle başlayacak olan organizasyonun, resmi antrenmanlar ve sıralama turları ile devam edeceği belirtildi.

Super Grup, Maxi Grup ile Opel Corsa OPC Kupası'nda ikişer yarışın 26 Kasım Pazar günü gerçekleştirileceği bildirildi.

2017 şampiyonlarının belli olacağı son ayak öncesinde Super Grup'ta Ali Türkkan, Maxi Grup'da ise Ümit Ülkü lider durumda bulunuyor.

- "TOSFED yıldızını arıyor" projesi

Öte yandan TOSFED tarafından FIAT Türkiye sponsorluğunda 18-25 yaşlarındaki yetenekli sürücüleri keşfetmek amacıyla düzenlenen "TOSFED Yıldızını Arıyor" projesinin final kampı 24-26 Kasım'da İzmir Ülkü Yarış Pisti'nde yapılacak.

Adaylar 24 Kasım Cuma günü, Burak Çukurova, Murat Bostancı, Orhan Avcıoğlu, Yiğit Timur ile Burcu Çetinkaya Bucak'tan teorik ve pratik ileri sürüş teknikleri, sportif sürüş teknikleri eğitimi alacaklar. 25 Kasım Cumartesi ise zamana karşı yarışacak 40 erkek ve 5 kadın adaydan 10 erkek ve 2 kadın sürücü projede yarışmaya hak kazanacak.

2017 Türkiye Pist Şampiyonası ve Opel Corsa Cup final yarışlarının koşulacağı 26 Kasım Pazar günü ise seçilen 12 kişi, ilk yarışlarını gerçekleştirecek.

Kaynak: AA