Milli Güreşçi Fatih Cengiz'in Dünya Şampiyonluğu

Polonya'da düzenlenen U23 Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda 75 kiloda altın madalya kazanan Fatih Cengiz'in başarısı, memleketi Kayseri'de sevinçle karşılandı.

Kayseri Şeker Fabrikasından yapılan açıklamaya göre, U23 Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda, Kayseri Şekerspor güreşçisi Fatih Cengiz'in 75 kiloda altın madalya kazanarak dünya şampiyonu olması, Kayseri Şeker camiasını gururlandırdı.

Kayseri Şekerspor Onursal Başkanı Hüseyin Akay, milli sporcunun dünya şampiyonu olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şampiyonda dereceye giren diğer sporcuları tebrik etti.

Güreş'in ata sporu olduğunu aktaran Akay, şunları kaydetti:

''Güreş bizim ata sporumuzdur. Biz de milli sporumuza destek vermek anlayışı içerisinde Kayseri Şeker’de göreve başladığımız günden beri gençlerimize imkan, destek ve fırsat sunuyoruz. Kayseri Şekerspor güreş takımımızda güreşçilerimiz değerli hocalarımızın nezaretinde yetişiyorlar en son Abdullah Toprak dünya 3. olurken, Cemal Mutlu Avrupa üçüncülüğü, Hakan Kızılaslan Balkan şampiyonu, Ali Esoğlu Avrupa 3. ve Barış Erbek de Balkan şampiyonu oldu. Tabi diğer sporcularımız da onlarla beraber çalışıyorlar. İnanıyoruz ki zaman içerisinde onlar da bu tür başarıları elde edeceklerdir. Biz Kayseri Şekerspor güreşçilerinin Türk milleti adına, Türk güreşi adına dünya minderlerinde bayrağımızı göndere çektirmeleri, İstiklal Marşımızı çaldırmaları bizi gururlandırıyor, göğsümüzü kabartıyor. Yaptığımız işin ne kadara doğru bir iş olduğu anlayışını ortaya çıkarıyor. Gençlerimizin bu başarıları bizim güreşe olan ilgimizi daha fazla artırıyor ve daha fazla güreşe heves duyan gençlerimize katkı sağlama arzusundayız.''

Kaynak: AA