Leipzig Monaco'ya acımadı

RB Leipzig, Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda Monaco'yu 4-1 yendi ve üst tura çıkma şansını son haftaya taşıdı.

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu 5. haftasında Monaco taraftarı önünde RB Leipzig'i konuk ettti. Beşiktaş'ın lider olarak çıkmayı garantilediği grupta RB Leipzig, deplasmanda Monaco'yu 4-1 mağlup etti.

RB Leipzig'e Monaco deplasmanında galibiyeti getiren golleri 6. dakikada kendi kalesine Jemerson, 9. dakikada ve 31. dakikada penaltıdan Timo Werner, 45. dakikada Naby Keita kaydetti.

Bu sonucun ardından RB Leipzig puanını 7'ye çıkardı. Monaco ise 1 puanda kaldı. RB Leipzig üst tur umutlarını son haftaya taşırken, Monaco bu sezon Avrupa kupalarına veda etti.

Şampiyonlar Ligi G Grubu son haftasında Porto sahasında Monaco'yu konuk edecek. RB Leipzig de Almanya'da Beşiktaş ile oynayacak.

Leipzig Monaco'ya acımadı

E GRUBU

UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu'nun 5. haftasında Spartak Moskova ile Maribor, 1-1 berabere kaldı.

İlk 4 karşılaşmada topladığı 5 puanla E grubunun 3. sırasında yer alan Rus kulübü Spartak Moskova, bir puanla son sırada bulunan Slovenya'nın Maribor takımını ağırladı.

Spartak Moskova, Ze Luis'in 82. dakikada kaydettiği golle 1-0 öne geçti. Mariborlu Mesanovic'in 90+2'nci dakika attığı golle mücadele 1-1 sonuçlandı.

Leipzig Monaco'ya acımadı

Grubun diğer maçında ise Liverpool 2-0 öne geçtiği maçta deplasmanda Sevilla ile 3-3 berebere kaldı.

Liverpool'un gollerini; 2 ve 30. dakikalarda Roberto Firmino, 22. dakikada Sadio Mane kaydetti. Sevilla'nın golleri ise 51 ve 60'da Wissam Ben Yedder, 90+'da Guido Pizarro'den geldi.

Grubun son haftasında Liverpool evinde Spartak Moskova ile karşılaşacak. Sevilla ise Maribor'a konuk olacak. Turlayan iki ekip ve Avrupa Ligi'ne kalacak olan takım son maçların ardından belli olacak.

Leipzig Monaco'ya acımadı

F GRUBU

Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda Manchester City evinde Hollanda temsilcisi Feyenoord'u son dakikalarda Raheem Sterling'in attığı golle 1-0 yendi.

Bu sonucun ardından 15 puana yükselen City gruptan lider çıkmayı garantiledi. Grupta henüz puanı bulunmayan Feyenoord ise Avrupa'a 'güle güle' dedi.

Leipzig Monaco'ya acımadı

F Grubu'nda oynanan diğer maçta ise Napoli evinde Shakhtar Donetsk'i 56. dakikada Lorenzo Insigne, 81'de Piotr Zielinski ve 83'te Dries Mertens'in attığı gollerle 3-0 yendi ve kritik bir galibiyete imza attı.

Bu sonucun ardından Napoli 6 puana yükselerek tur iddiasını sürdürdü. Shakhtar ise 9 puanla 2. sırada yer aldı. Grubun son haftasında Napoli, Feyenoord deplasmanına gidecek. Shakhtar ise evinde lider City'yi ağırlayacak.

Leipzig Monaco'ya acımadı

H GRUBU


Kura çekimin ardından 'Ölüm Grubu' olarak değerlendirilen H Grubu'nda ise APOEL Nicosia'ya konuk olan Real Madrid rakibine gol yağdırdı: 0-6.

İspanyol ekibine farklı galibiyeti getiren golleri; 23'te Luka Modrid, 39 ve 45'te Benzema, 41'de Fernandez, 59 ve 54'te Cristiano Ronaldo kaydetti.

Bu sonucun ardından 10 puana yükselen Real Madrid gruptan çıkmayı garantiledi.

Leipzig Monaco'ya acımadı

Grubun diğer maçında Borussia Dortmund 1-0 öne geçtiği maçta evinde Tottenham'a 2-1 yenildi.

Alman ekibi 31. dakikada Pierre-Emerick Aubameyang ile 1-0 öne geçti. 49. dakikada Dele Alli'nin asistinde Harry Kane skoru eşitledi. 76'da Heung Min Son maçın sonucunu ilan eden isim oldu: 1-2.

Bu sonucun ardından 13 puana yükselen ve lider durumda bulunan Tottenham gruptan çıkmayı garantiledi.

Leipzig Monaco'ya acımadı

Grupta ikişer puanı bulunan Dortmund ile APOEL ise Avrupa Ligi'ne kalabilmek için mücadele edecekler. Grubun son hafta maçlarında Real Madrid evinde Dortmund ile karşılaşacak. Tottenham'ın konuğu ise APOEL.