Şenol Güneş: 'Bu başarı Türkiye'nin'

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde Porto ile 1-1 berabere kaldı ve adını son 16 turuna yazdırdı.

Şenol Güneş: 'Bu başarı Türkiye'nin'
Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş, Porto ile Vodafone Park'ta karşılaştı. Mücadele, iki takımın ilk yarıda buldukları gollerle 1-1 sona erdi. Beşiktaş'ın golü Anderson Talisca'dan geldi. Siyah-beyazlı takım bu sonuçla adını son 16 turuna yazdırmayı başardı. Grubu lider bitirmeyi de garantileyen Beşiktaş, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde üst tura çıktı.

Karşılaşmanın ardından Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş: 'Bu başarı Türkiye'nin'

Deneyimli teknik adam 'Sonuncu da olabilirdik, ama birinci olduk. 1 maç kala garantiledik. Şampiyonlar Ligi oynuyoruz, eşit seviyede oynuyoruz. İşçisi, köylüsü, memuru, çalışanı, çalışmayanı aynı duyguyu yaşıyor. Umarım devamı gelir, daha çok puan alırız. Bugün sonuncu olsak, hep beraber üzülebilirdik de. Biz başından itibaren iyiliğe niyet ettik, sabrettik, bu günlere geldik. Bu gruptan çıkmak için olağanüstü bir isteğimiz vardı. Sıralamamızla, gruptaki takımlara göre takım seviyemizin iyi olduğunu gösterdik. Bir tur daha yükselmek için oyuncularımızdan gayret bekliyoruz. Biz, taraftara layık bir takım yaratmak istiyoruz. Ben ve oyuncularım, taraftarımızla gurur duyuyoruz. Onlara teşekkür ediyoruz. Tarih yazma lafı çok kullanılıyor. Biz tarihe değil, geleceğe bakıyoruz. nsanlar başarıya doyumsuz olmalı ama Real Madrid, Barcelona, Bayern Münih bunlar üst seviye takımlar. Kulüp olarak da öyle. Farklı da yenilebiliriz. Kazanıp, kaybedebiliriz ama bu bizim onlardan daha iyi olduğumuz anlamını taşımaz.''


Şenol Güneş: 'Bu başarı Türkiye'nin'


BU BAŞARI TÜRKİYE'NİN

Başarının tüm Türkiye'ye ait olduğunun altını çizen Güneş, ''Öncelikle başkanımıza, yönetime, personele, oyuncularımıza teşekkür ediyorum. Herkese, tüm futbolseverlere teşekkür ediyorum. Türkiye'nin başarısıydı, onu temsil ettik. Türkiye'de Cumhurbaşkanımızdan, işçisi, köylüsü, memuru, çalışanı, çalışmayanı aynı duyguyu paylaşıyor. Umarım bu devam eder.'' ifadelerini kullandı.