Kır rekoru kap turu Kartalım

Beşiktaş bugün Şampiyonlar Ligi G Grubu’nda Porto ile tarihi bir maça çıkıyor. Gruptan çıkmak için Beşiktaş'a beraberlik yetecek. Yenilse bile tur şansı elinde. Ama Porto'yu yendiği takdirde Türk takımları adına puan rekoru kırarak bir üst tura çıkacak ve kulüp tarihinde ilk kez Devler Ligi'nde son 16 turunda mücadele edecek

Kır rekoru kap turu Kartalım
Şampiyonlar Ligi G Grubu'nun yenilgisiz lideri Beşiktaş bugün Portekiz'de 3-1 yendiği Porto'yu konuk edecek. Gruptan çıkmak için siyah-beyazlı takıma beraberlik yetecek. Mağlubiyet halinde Monaco-Leipzig karşılaşmasının sonucunu bekleyecek. Beşiktaş, Leipzig'in olası beraberlik veya yenilgisinde tarihinde ilk kez üst turda mücadele etme hakkını elde edecek. Kartal, Porto'yu yendiği takdirde Şampiyonlar Ligi'nde Türk takımları adına tarih yazacak. 13 puana ulaşacak ve hem geçen sezon olduğu gibi oynadığı ilk 5 maçta yenilmeme rekorunu egale edecek hem de Türk takımları arasında gruplarda en yüksek puan alan takım olacak. Türk takımlarında Şampiyonlar Ligi'nde en yüksek puan rekoru Fenerbahçe'nin (11) elinde bulunuyor.

Kır rekoru kap turu Kartalım

KASASINI DOLDURUYOR

Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği performansla alkış alan Beşiktaş bir yandan da kasasını dolduruyor. Gruplara kalarak, katılım payı olan 50 milyon TL'yi kasasına koyan siyah-beyazlılar, oynadığı grup maçlarında da 3 galibiyet ve 1 beraberlikle 25 milyon TL'nin sahibi oldu. Porto ve Leipzig ile oynayacağı maçları da kazanırsa 15 milyon TL'lik bir gelir daha elde etmiş olacak. Son 16'ya kalırsa 25 milyon TL daha alacak.

Kır rekoru kap turu Kartalım
DEVLER LİGİ CENK'İN İŞİ


Beşiktaş'ın, Porto karşısında en büyük kozu Cenk Tosun olacak. Siyah-beyazlı oyuncu, bu sezon Devler Ligi'nde 4 maçta 4 gol atma başarısı gösterdi.

Beşiktaş, Vodafone Park'ta oynadığı son 4 resmi karşılaşmada galibiyet alamadı. Trabzon (2-2), Başakşehir (1-1) Akhisar (0-0), Monaco (1-1).

Aboubakar ilk maçta cezası nedeniyle oynamamış, karşılaşma sonrası eski takımı Beşiktaş soyunma odasındaki sevince ortak olması ise Portoluları çıldırtmıştı.