Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (ÇBSK) yüzücüleri, Türkiye Yüzme Federasyonunun düzenlediği milli takım seçme müsabakalarından başarıyla döndü.

Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından İstanbul'da düzenlenen Turkcell Türkiye Uzun Kulvar Yıldız Genç ve Açık Yaş Milli Takım Seçme Müsabakalarına katılan ÇBSK yüzücülerinden Sezin Akaltuntaş yıldız bayanlar, Mert Ziya, Ege Çakır ve Ceyhun Emin Tansık ise genç erkekler kategorisinde yarıştı.

Sporculardan Sezin Akaltuntaş 400 metre karışıkta dördüncülük ve 200 metre karışık branşında altıncılık elde etti.

Ege Çakır ise 100 metre serbestte beşinci olurken 200 metre karışıkta beşinci ve 200 metre serbest branşta ise birinci oldu.

Müsabakalarda, Ceyhun Emin Tansık 50 metre kurbağalamada ikincilik elde etti.

Belediye Başkanı Ünal Baysan, yaptığı açıklamada, sporcuları tebrik ederek, "Çok güzel müsabakalar sonucu güzel dereceler aldılar. Belediye olarak sporun ve sporcunun her çeşidine maddi manevi destek vermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

- Ergene'de yol yapım çalışmaları

Ergene Belediyesi, yol yapım çalışmalarına devam ediyor.

Belediye Başkanı Rasim Yüksel, gazetecilere yaptığı açıklamada, merkez ve kırsal mahallelerde çalışmalarını gece gündüz demeden sürdürdüklerini söyledi.

İlçe genelinde ciddi bir yol yapım programı belirlediklerini ifade eden Yüksel, son olarak ilçenin en büyük mahallelerinden Yeşiltepe'de çalışmaların başladığını dile getirdi.

Yüksel, Ergene'de önemli sorunların geride bırakıldığını şimdi sıranın üstyapıya geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Daha modern bir ilçe için çalışarak Vakıflar, Sağlık ve Yeşiltepe mahallelerinde yaşanan altyapı sorununu çözüme kavuşturduk. Bunun üzerine üstyapı çalışmalarının startını verdik. 55 bin metre parke taşı döşeme ve 15 bin metre asfalt yapımı işlerini hayata geçirdik. Şimdi, ilçe genelinde yol yapım çalışmalarını eş zamanlı olarak belirlenen program dahilinde devam ettiriyoruz."

- Çorlu'da asfaltlama çalışmaları

Çorlu Belediyesi, asfaltlama çalışmalarına devam ediyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, AA muhabirine açıklamasında, ilçe genelinde asfaltlama çalışması yaptıklarını belirtti.

Çalışmaları daha önceden belirledikleri program ve halkın talepleri doğrultusunda yaptıklarını ifade eden Sarıkurt, "Çalışmalarımızda, halkın asfaltlanmasını talep ettiği yol ve caddeleri de dikkate alıyoruz. Bunun yanında ekiplerimiz, aciliyet sıralamasına göre bu çalışmaları sürüyor." dedi.

Kaynak: AA